Події

Житомирським кіберполіцейським, яких затримали на хабарі у тисячу доларів, загрожує до 10 років тюрми

4 February 2017, 15:42

Затриманими напередодні під час одержання хабара в 1 тис. дол. США правоохоронцями виявилися співробітники одного з відділів Поліського управління кіберполіції. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції України.

«До внутрішньої безпеки поліції надійшла скарга від чоловіка про те, що від нього вимагають хабар у тисячу доларів. Після проведеної перевірки інформації та зібрання доказів здирників затримали. За фактом вимагання неправомірної вигоди прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження. У ході супроводження цього кримінального провадження працівники УВБ області встановили обставини події. З’ясувалося, що співробітники одного з відділів Поліського управління кіберполіції зажадали від підозрюваного у вчиненні шахрайських дій, пов’язаних з використанням Інртернет-ресурсів, тисячу доларів США. Ця сума призначалася за повернення вилученого у чоловіка майна та за непритягнення його до кримінальної відповідальності», – йдеться  у повідомленні.

Про оборудки житомирських поліцейських поінформували і керівництво Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Реакція була однозначною – очищення підрозділу від подібних працівників.

«Майори поліції кошти від заявника отримали, однак скористатися ними не встигли. Разом з речовими доказами їх затримали працівники внутрішньої безпеки, обласної прокуратури та Управління СБУ. Фігуранти затримані в порядку ст.208 КПК України», – уточнюють у Нацполіції.

Санкція ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у п’ятницю, 3 лютого 2017 року, слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки в Житомирській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України затримано під час одержання неправомірної вигоди заступника начальника та старшого оперуповноваженого одного із відділів регіонального підрозділу Національної поліції України.

Фото з сайту Нацполії України

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі