Влада

У Свято-Михайлівському соборі представили нового єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія

6 February 2017, 10:10

4 лютого у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира відбулося представлення духовенству та мирянам Житомирщини нового керуючого єпархією — єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія (Кухарчука).

Про це повідомляє сайт Української православної церкви Київського патріархату.

«З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в цей день для офіційного представлення нового архієрея до Житомира прибули постійні члени Священного Синоду – Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт. Митрополит Епіфаній очолив молебень перед початком доброї справи. Йому співслужили архієпископ Агапіт, попередній керуючий єпархією настоятель Свято-Духівського монастиря архієпископ Ізяслав (Карга), єпископ Паїсій, духовенство м. Житомира та області. Після молебню архієпископ Агапіт зачитав витяг із журналу Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату і указ Святійшого Патріарха Філарета про призначення на Житомирську кафедру єпископа Паїсія. Новопризначеного єпископа привітали благочинні Житомирської єпархії, запрошене духовенство і присутні у храмі парафіяни. У відповідь Преосвященніший єпископ Паїсій виголосив слово, в якому подякував усім за підтримку і теплий прийом, пообіцявши ревно і віддано служити на благо ввіреної йому єпархії», - йдеться у повідомленні.

Після цього владики оглянули приміщення найбільшої в Україні недільної школи і ознайомились з процесом навчання дітей.

«Цього ж дня у приміщенні Житомирської ОДА новопризначеного єпископа Паїсія привітав Голова обласної державної адміністрації Ігор Петрович Гундич, висловивши сподівання на плідну співпрацю задля блага Житомирського краю. На запрошення настоятеля Свято-Георгіївського ставропігійного храму м. Житомира архімандрита Кіріона Інасарідзе владики відвідали також українсько-грузинську парафію і поспілкувалися з парафіянами про її життя та розвиток», - зазначається на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, 17 грудня 2009 року на сайті вийшло інтерв’ю з архієпископом Ізяславом, який розповів про життєву дорогу до служби Богу.

Фото з сайту УПЦ КП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі