Події

За тиждень жертвами ожеледиці стали майже 800 житомирян

7 February 2017, 10:05

 За тиждень до травмпунктів м. Житомира звернулося 777 осіб, майже третина – це діти.

Про це з посиланням на Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини 6 лютого повідомив сайт управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

«З 30 січня по 05 лютого 2017 року до травмпунктів лікувальних закладів міста Житомира звернулося 777 осіб, з них 235 дітей. Серед загальної кількості звернень 439 пов’язані з вуличним травматизмом. Зокрема, до центральної міської лікарні № 1 звернулося 175 осіб, до центральної міської лікарні № 2 – 194  особи,  до обласної дитячої клінічної лікарні – 70 дітей. Основними причинами падіння  є слизька поверхня, непрактичне взуття чи звичайна необережність», - відзначають в центрі здоров’я.

Статистика доводить, що найчастіше переломи трапляються в ділянці передпліччя, ліктьового суглоба, на ногах – в ділянці ступні, гомілки та стегна, йдеться у повідомленні.

«Такі травми виникають через те, що людина не встигає вчасно згрупуватися і пом’якшити падіння. Якщо падаєте на бік, не слід відставляти руку. Краще випрямити її вперед та зігнути ногу, голову потрібно нахилити в протилежний бік. Таким чином пом’якшиться падіння. Якщо падаєте на спину, то руки краще розставити і трохи зігнути. Також потрібно трохи зігнути спину, а голову - обов’язково притиснути до грудей», - радять фахівці.

Перша допомога при падінні

Виявити найболючіше місце, з'ясувати, чи втратив потерпілий свідомість і чи є нього рани на потилиці.

Якщо відбулася деформація ноги, діяти потрібно обережно. Не можна робити різких рухів, щоб не змістити надламану кістку.

До приїзду швидкої можна знерухомити кінцівку. Для цього може підійти будь-яка дошка.

Також можна прикласти лід до місця перелому або якщо є рана, промити її перекисом водню.

Ознаки перелому

Різкий біль.

Викривлення кінцівки або неприродне її положення.

Може бути набряк, припухлість, гематоми.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни незадовільно оцінюють якість прибирання доріг у місті. Усього за добу 3 лютого жертвами ожеледиці стали 78 житомирян. Під час брифінгу радник мера Житомира Юрій Антипов порадив житомирянам ходити по слизьких дорогах «акуратно».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі