Економіка

Об’єкти в Житомирській області, які Фонд держмайна планує продати: майно дитячого табору, їдальні, завод

9 February 2017, 19:12

Фонд державного майна України оприлюднив Орієнтовний перелік об’єктів державної власності груп А, Д, Ж, у тому числі разом із земельними ділянками, які пропонуватимуться до продажу у 2017 році.

Про це 9 лютого повідомляє сайт Фонду.

«Перелік затверджений наказом Фонду державного майна України від 30.01.2017 № 135. До цього переліку ввійшло близько 270 об‘єктів. Переважна більшість з цих об‘єктів – окреме індивідуально визначене майно – всього 141 об‘єкт. До продажу також пропонуватимуться 20 єдиних майнових комплексів, 71 недобудова та 26 об‘єктів соціальної сфери», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Житомирській області планують повторно виставити на електронний аукціон об’єкт незавершеного будівництва (банно-пральний комбінат) разом із земельною ділянкою в селі Івниця Андрушівського району.

В орієнтовному переліку об’єктів, які пропонуються до продажу в 2017 році (назва, адреса об’єкту та балансоутримувач):

чотири об’єкти групи «А», зокрема – частина майна колишнього дитячого оздоровчого табору «Дружба» в селі Зарічани Житомирського району;

 

сім об’єктів групи «Д», серед яких – очисні споруди в Малині та цегельний завод в селі Терехове Бердичівського району;

чотири об’єкти групи «Ж» в північних районах області.

 

«У 2016 році Фонд державного майна перевів всю малу приватизацію на електронні аукціони, що зробило приватизацію державного майна значно доступнішою, і забезпечило повну її прозорість, а також значно активізував виставлення об‘єктів-неліквідів  на голландські аукціони (зі зниженням ціни). Як результат, у 2016 році було приватизовано близько 150 об‘єктів. Для порівняння – у 2014 – 102, у 2015 – 121. Нагадаємо, що мала приватизація складає 99% від усієї приватизації в країні за кількістю об’єктів. Більшість цих об‘єктів давно втратили інвестиційну привабливість, і їх продаж потребує прозорих та спрощених процедур приватизації, які й запроваджує Фонд держмайна», - інформує Фонд.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді минулого року Фонд державного майна України виставляв на аукціон два недобудовані об’єкти, які знаходяться на вул.Садовій в селі Івниця Андрушівського району Житомирської області – дільничу лікарню та банно-пральний комбінат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі