Події

У Житомирській області в обкраденому будинку поліцейські знайшли гранату, коноплю та амфетамін

14 February 2017, 10:10

Оглядаючи місце крадіжки у домоволодінні заявника, працівники Брусилівського відділення поліції виявили гранату із запалом, коноплю, амфетамін і обладнання для його виготовлення. Поліція розслідує одразу два кримінальних провадження, в одному з яких чоловік є потерпілим, а в іншому – підозрюваним.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«12 лютого до Брусилівського відділення поліції звернувся 30-річний житель райцентру із повідомленням про обкрадання його домоволодіння. Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що протягом трьох останніх тижнів заявник гостював у родичів в іншій області. У цей період хтось скористався відсутністю господаря і похазяйнував у приміщеннях домоволодіння, винісши звідти телевізор та індуктивну плиту і знявши з даху будинку камеру відеоспостереження», - йдеться на сайті поліції.

«Під час огляду місця події у підсобному приміщенні правоохоронці помітили сухі рослини, зовні схожі на коноплю. При подальшому огляді на горищі було виявлено ще й гранату РГД-5 із запалом і пакунок із 150 грамами порошкоподібної речовини, за попередніми висновками експерта – амфетаміном, а також посуд і обладнання для його виготовлення», - розповів начальник Брусилівського відділення поліції Сергій Цівончук.

Усе вилучене було направлено на експертне дослідження.

«За словами господаря, боєприпас привіз із зони проведення антитерористичної операції і передав на зберігання його знайомий. А психотропний порошок він виготовляв для власного споживання. Нині у рамках кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУполіція встановлює осіб, причетних до обкрадання домоволодіння 30-річного заявника. Водночас йому самому загрожує кримінальна відповідальність за незаконне поводження з боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ) та за незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ч.1 ст.309 ККУ), за фактами яких також розпочато досудове розслідування. Чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення», - зазначають поліцейські.

Як повідомляв Житомир.info, протягом минулого тижня у жителів Житомирської області поліцейські вилучили незаконну зброю, боєприпаси та гранати.

Фото ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі