Події

Дубові «знахідки» екологів і поліції: під Житомиром – DAF з кругляком, біля Коростеня – кинуті 4-метрові колоди

15 February 2017, 09:46

У селі Станишівка Житомирського району екологи спільно з правоохоронцями затримали автомобіль з дубом.

Про це 15 лютого Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

«14 лютого поточного року в ході проведення природоохоронних заходів Державною екологічною інспекцію у Житомирській області спільно з правоохоронними органами в с. Станишівка, Житомирського району затримано вантажний автомобіль марки DAF, який був завантажений лісопродукцією породи дуб об’ємом  близько 30 кубометрів. Документи, які надав перевізник, не відповідали дійсності, зокрема, бирки, які закріплені на лісопродукції, не співпадали з лісопродукцією, завантаженою в автомобіль. Крім того, у перевізника були відсутні документи щодо походження  деревини», - інформують екологи.

Для встановлення законності набуття лісоматеріалів на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції, вантажівку правоохоронці доставили на штрафмайданчик.

Відділ комунікації поліції Житомирської області повідомляє про ще один випадок, пов'язаний із незаконною рубкою дуба, який трапився дещо раніше.

«У ніч з 11 на 12 лютого до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників місцевого лісництва про виявлення факту незаконної порубки дерев у лісовому масиві поблизу с. Струмок. На місці події поліцейські виявили сліди незаконної порубки 6 дерев. Неподалік знаходився вантажний автомобіль ЗІЛ-131, біля якого правопорушники, зрозумівши, що їх викрито, розвантажили 4-метрові дубові колоди, та втекли. Автомобіль поліцейські вилучили. Розпочато досудове розслідування за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, у рамках якого встановлюють осіб, причетних до правопорушення», - розповіли у поліції.

Раніше прес-служба Житомирського обласного управління лісомисливського господарства, повідомляючи про останній факт,  розповідала, що під час з’ясування обставин порубки в рейдовому автомобілі державної лісової охорони порізали шини та електропроводи.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч із 27 на 28 січня між селами Станішівка та Левків неподалік Житомира затримали групу осіб під час незаконної вирубки дерев дуба, збитки оцінили в 161,5 тис. грн.

Випадок у Станишівці 14 лютого, фото екологічної інспекції:

Кинуті колоди у Коростенському районі, фото з сайту поліції:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі