Місто

У Житомирі на території підземних знахідок планують облаштувати оглядові майданчики

16 February 2017, 09:55

У Житомирі продовжаться археологічні дослідження на Замковій горі, а також в місті зруйнованого тротуару по вулиці В. Бердичівській, 3. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні виконавчого комітету.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«Цього року пропонується розробити проектно-кошторисну документацію з благоустрою територій археологічних досліджень, які вже проведені та які планується провести. Це район Замкової Гори та район вул. В. Бердичівській, 3, де під час ремонту тротуарів утворилося провалля. Наше завдання запланувати комплексний благоустрій цих територій, облаштувати оглядові майданчики для підземних знахідок, приміщень, які відкрились минулого року», - розповідає головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова.

У свою чергу мер Житомира Сергій Сухомлин запевняє, що місто збереже старовинні підземні приміщення для нащадків та залучення туристів.

«У багатьох містах Європи роблять скляне покриття тротуарів в місцях археологічних знахідок, відкриваючи людям знахідки та залишки історичної спадщини. Ми також можемо застосувати цей досвід», - говорить міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, житомиряни виявили підземелля. Історики взялися вивчати випадково знайдене під час реконструкції тротуарів у центрі Житомира старовинне підземелля. На стінах виявленого 6 жовтня підземелля на вулиці Великій Бердичівській в Житомирі наявні сліди затоплення і вогню. Наприкінці жовтня 2016 року житомирські активісти досліджували підземелля без дозвільних документів. У Житомирі 19 жовтня на Замковій горі стартували археологічні розкопки. Під час розкопок на Замковій горі у Житомирі знайшли монети XVI століття, козацькі трубки та підземні ходи. У програмі «Тема дня» говорили про те, як довго триватимуть археологічні розкопки на Замковій горі і що буде зі знахідками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі