Місто

За два тижні до «Банку добра» у Житомирі звернулись більше 200 малозабезпечених городян

21 February 2017, 13:50

Безкоштовний одяг, взуття, дитячі іграшки, ба навіть продукти харчування та предмети особистої гігієни. Усе це можна безкоштовно отримати у житомирському «Банку добра». Пункт гуманітарної допомоги працює менше двох тижнів, однак його послугами вже скористалися більше 200  малозабезпечених городян. І кожного дня цей список збільшується.

«Десять речей, якщо це пенсіонер, або одинока людина. Якщо приходять із заявою і дають документи, що це багатодітна людина, або діти інваліди, на кожного члена родини дозволяється взяти по десять речей», - пояснює голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

Зареєструвавшись, пані Світлана іде до кімнати відбору речей.

«Я інвалід другої групи, тому у мене є потреба у такій допомозі. Сьогодні хочу взяти одяг якийсь, взуття», - ділиться Світлана Лобода.

Знайти одяг для своєї малечі прийшла і багатодітна мати Руслана. Жінка бідкається: живе на межі виживання, позаяк сама виховує трьох дітей.

«Я виховую одна трьох дітей, дядька інваліда доглядаю. Я отримую 1800 гривень на дітей. В мене не вистачає ні на що, за підгузки взагалі мовчу, не вистачає на те, щоб їх прогодувати. Дітям я вже і панчохи знайшла, і штанці, і іграшки. Син навіть сестричкам взяв іграшок, бо ж 8 березня незабаром, то будуть задоволені діти. Я ж іграшки купити не можу собі дозволити. Дякую, що є такі організації, треба руки цілувати, якби не вони я не знаю, щоб робила», - зізнається Руслана Гоменюк.

Отримати допомогу в «Банку добра» можна один раз у три місяці. Для цього потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, довідку про статус багатодітної, малозабезпеченої сім’ї, або ж посвідчення інваліда.

«Банк добра» працює у вівторок, четвер і суботу з 10 до 14 години за адресою вул. Космонавтів 38/17. Подробиці – за телефоном 097 768 09 87.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі