Місто

Біля житомирського універмагу розпочалася реконструкція тротуару, на дорозі затори. Фоторепортаж

12 August 2016, 12:57

12 серпня у Житомирі на вулиці Київській, навпроти універмагу, розпочалася реконструкція тротуару. Будівельники знімають верхній шар асфальту, на дорозі стоїть спецтехніка, люди обходять будівництво по проїжджій частині.

Як і прогнозували синоптики, цього дня у місті відчутно похолоднішало, час від часу дощить. Погода, однак, не заважає будівельникам перекопувати асфальт, а техніці - розрівнювати ґрунт. Результатом цієї роботи має бути бетонна плитка кількох відтінків сірого з тактильними ділянками, які допомагатимуть людям з проблемами зору рухатися узбіччям та переходити дорогу. 

Нагадаємо, ремонтні роботи будуть проводитися на відрізку по вул. Київській (від вул. Небесної Сотні до майдану Соборного), по вул. Великій Бердичівській (від Старого бульвару до майдану Соборного) і по вул. Театральній (від Великої Бердичівської до майдану Перемоги).

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня заступник начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитро Болейко пройшовся по офісам та торговельним закладам на вул. Київській, щоб попередити підприємців про реконструкцію тротуару. Усього на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн. Переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини, яка обійшла житомирський «Фаворит». Пізніше мер міста Сергій Сухомлин пояснив, що житомиряни програли через завищену вартість укладання плитки, а представники «Фавориту» розповіли, що вважають тендер на проведення капітального ремонту тротуарів в центрі Житомира непрозорим. Нещодавно у мерії показали, як виглядатимуть житомирські тротуари після ремонту.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі