Події

У Житомирі затримали рецидивіста, який бив перехожих кастетом по голові і грабував

21 February 2017, 16:22

 У Житомирі поліцейські затримали молодика за грабіж, а згодом встановили і його причетність до розбою.

Про це 21 лютого Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«21 лютого слідчі оголосили 32-річному жителю Житомирського району про підозру у вчиненні розбійного нападу на житомирянина. Молодик також є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом пограбування іншого чоловіка», - інформує поліція.

За повідомленням, наприкінці січня 2017 року поліцейські Житомирського відділу поліції затримали 32-річного жителя Житомирського району за обґрунтованою підозрою у причетності до пограбування.

«Як розповів потерпілий, він повертався пізнього вечора додому з гостин, коли несподівано по проспекту Миру в Житомирі отримав удар від незнайомця. Відразу потому той, користуючись безпорадним станом заявника, відібрав у нього телефон, наручний годинник та банківську картку. За кілька днів, за словами потерпілого, з неї було знято 12 тисяч гривень. Оперативники кримінальної поліції Житомирського відділу опрацювали великий обсяг інформації, щоб встановити особу, причетну до цієї події», - повідомляє відділ комунікації.

Зі слів начальника Житомирського відділу поліції Михайла Сороки, грабіжником виявився раніше неодноразово судимий за крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень молодик, житель с. Головинки Житомирського району. У ході подальших слідчо-розшукових дій поліція встановила причетність молодика і до розбійного нападу, що стався наступного після грабежу дня – 13 січня. Тоді чоловік завдав тілесних ушкоджень іншому житомирянину на вул. Гоголівській, відібравши у нього мобільний.

«Під час затримання у підозрюваного вилучили кастет, що використовувся ним, очевидно, для завдання ударів потерпілим (один з них навіть втратив свідомість). Втім нині усі обставини перевіряються. Вилучені речі потерпілих та інші речові докази», - інформує поліція.

Молодикові, який нині знаходиться під вартою, оголошено про підозру у вчиненні грабежу (ч.2 ст. 186 ККУ) та розбою (ст. 187 ККУ), покаранням для нього може стати позбавлення волі на термін до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому в Коростишеві під час затримання грабіжник поранив поліцейського.

Фото ГУ Нацполіції в області

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі