Події

Обшуки в Житомирській облраді пов’язані з викриттям групи осіб, які за російські гроші розхитували ситуацію в Україні

23 February 2017, 13:52

Обшуки у Житомирській обласній раді пов’язані з викриттям групи осіб, які брали російські гроші за підкуп українських політиків для дестабілізації ситуації в країні.

У коментарі Житомир.info після закінчення сесії облради 23 лютого, голова обласної ради Володимир Ширма повідомив, що працівники СБУ вилучали певні документи.

«Вже коли сесія мала розпочати свою роботу – прийшли працівники Служби безпеки України, є відповідна санкція Генеральної прокуратури про вилучення певних документів. Які це документи – я не можу зараз сказати, я думаю, це пов’язане з тою інформацією, яка була у ЗМІ останні декілька днів», - пояснив Володимир Ширма.

Як стало відомо Житомир.info, документи вилучалися в протокольній частині обласної ради, яка знаходиться на першому поверху адмінприміщення на майдані Корольова,1.

Проведення обшуків також підтвердив начальник управління СБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк.

«Ми підтверджуємо інформацію, що наразі слідчими співробітниками СБУ в Житомирській області проводяться санкціоновані обшуки в приміщенні обласної ради. Обшуки проводяться в рамках виконання доручення слідчого Генеральної прокуратури України. Йдеться про розслідування кримінального провадження, про яке нещодавно повідомлялося на спільному брифінгу голови Служби безпеки України та генерального прокурора України», - сказав Володимир Пахнюк.

Нагадаємо, про обшуки в облраді на сесії 23 лютого повідомив Володимир Ширма, відповідаючи голові фракції ВО «Батьківщина» Володимиру Кропивницькому.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив про викриття групи осіб, які на замовлення Російської Федерації готували різні заходи із дестабілізації ситуації в Україні: СБУ продемонструвала перехоплені телефонні розмови, в яких, зокрема, згадується екс-голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська та народний депутат від Житомира Борислав Розенблат. Нардеп прокоментував записи телефонних розмов посередників ввечері 21 лютого на своїй сторінці у фейсбук. 22 лютого житомирська «Батьківщина» зробила офіційну заяву з приводу дискредитації Анжеліки Лабунської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі