Події

Поліцейські розшукали жителя Житомирського району, який минулого тижня «замінував» залізничний вокзал

27 February 2017, 12:55

Свій учинок житель Житомирського району пояснив перебуванням у нетверезому стані. За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей чоловікові може загрожувати до 6 років ув’язнення.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Тривожне повідомлення від невідомого абонента надійшло на службу «102» 22 лютого близько 20 години. Анонім повідомив, що у Житомирі заміновано залізничний вокзал. На місце події терміново виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП і Житомирського відділу поліції, фахівці-вибухотехніки, представники інших екстрених служб. З приміщень вокзалу правоохоронці евакуювали працівників та громадян, які у цей час знаходилися у залі очікувань. Потенційно небезпечну територію було очеплено і обмежено доступ до неї. Водночас було відтерміновано посадку-висадку пасажирів потягів та електричок. Працівники вибухотехнічної служби за допомогою кінолога і службового пса обстежили приміщення та прилеглу до вокзалу територію. За результатами проведених заходів, жодних вибухових пристроїв або інших предметів, які б могли становити загрозу для людей, не виявлено.  Водночас інформація про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока, поліцейські провели низку необхідних заходів для розшуку автора неправдивого повідомлення.

«У результаті з’ясували, що чоловік телефонував з вуличного автомата в обласному центрі. Згодом вдалося встановити і його особу. За підозрою у причетності до правопорушення було затримано 34-річного жителя Житомирського району. У вчиненні протиправних дій чоловік зізнався, пояснивши їх перебуванням на той момент у нетверезому стані. Нині досудове розслідування триває. Підозрюваному, за чинним законодавством, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років», - розповіли у поліції.

Як Житомир.info, у 2010 році на Різдво у Житомирі «мінували» залізничний вокзал. У 2011 році поліція також отримала інформацію про «замінування» жд вокзалу. Причетною до події виявилася п’яна 18-дівчина. У 2013 році близько 600 людей евакуювали через неправдиве повідомлення про мінування центральних залізничних вокзалів станції Житомир і Бердичів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі