Політика

Борислав Розенблат ініціює звільнення чиновників, які допустили безлад на дорогах Житомира та області

27 February 2017, 13:15

Народний депутат Борислав Розенблат вважає правильним рішення щодо будівництва доріг, але не задоволений якістю їх утримання в області та в Житомирі.

Про це він говорив під час прес-конференції 27 лютого.

«Я вважаю, що Україна зараз починає рухатись найбільш правильним шляхом – ми починаємо будівництво доріг. З цього починала і Америка після депресії, і Німеччина за часів Гітлера, хоч це не вдалий приклад, але він є. Вони починали з будівництва доріг, бо дороги – це життя, це кровоносні системи нашої країни», - сказав нардеп.

Борислав Розенблат також висловив своє обурення станом доріг у Житомирській області.

«Останнє, що ви бачите навіть у Житомирі, це не те, що камінь у город нашої міської влади, скоріше це дорікання всім нам, тому що ми на гальмах спускаємо питання - це стан не просто доріг, а стан утримання наших доріг. Сьогодні Україна займає одне із перших місць у світі по кількості загиблих на дорогах. І у ці дні, коли вдень тане сніг, а вночі замерзає, ожеледиця і наші дорожні служби практично не виїжджають, це спонукало мене звернутися до пана Омеляна (міністр інфраструктури - ред.), щоб поставити питання про звільнення керівника управління автомобільних доріг у Житомирській області. Я написав теж звернення народного депутата, тому що останній раз, коли їхав у Київ, повірте, така кількість аварій, яка була, просто викликала жах: Київська область вичищена, Житомирська – навіть не виходила техніка. Я сказав пану Омеляну, що більше не згоден терпіти такий жалюгідний стан», - зазначив народний депутат.

Також Борислав Розенблат має претензії і до заступника міського голови Олександра Фещенка через неприбраність доріг у місті.

«Я не буду кидати звинувачення в адресу пана Фещенка, я вважаю, що житомиряни повинні разом зі мною звернутися до мера, щоб дійсно поставити крапку в цьому питанні. Той стан доріг, той стан обслуговування, утримання наших доріг потребує негайного втручання, і ми повинні все зробити, щоб прийшли нові люди і цим питанням займалися», - сказав Борислав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня прем’єр-міністр підписав два розпорядження, які стосуються реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп на ділянці км 129,6 - км 151,73 північного обходу м. Житомир. На будівництво, реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг державного та місцевого значення Житомирської області у 2017 році передбачено 85,1 мільйона гривень бюджетних коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі