Політика

Нардеп передумав реставрувати онкодиспансер в Житомирі – пропонує зробити сучасний онкологічний центр на базі райлікарні

27 February 2017, 14:23

Облаштувати сучасний онкологічний центр у приміщенні Житомирської районної лікарні у селі Станишівка замість того, щоб будувати нове приміщення, - такої позиції дотримується народний депутат Борислав Розенблат, який у 2016 році вже піднімав питання стосовно стану Житомирського онкологічного диспансеру і обіцяв посприяти, аби з державного бюджету виділили гроші на його потреби.

Про це народний депутат сказав на прес-конференції 27 лютого.

«Я обіцяв направити туди 5 млн грн, але питання, коли ти дійсно розумієш, що ці 5 млн грн просто підуть у безодню. Я не можу дозволити собі так розпоряджатися державними коштами. Тому зараз я чекаю призначення нового керівника обласного управління охорони здоров’я і у мене буде велика пропозиція: я вважаю, що у Житомирському районі є багато лікарень, які сьогодні фактично є дубляжем тих лікарень, які є. Я хочу, щоб була у нас наповнюваність і обласної лікарні, ЦМЛ№1, ЦМЛ №2. Яку функцію виконує районна лікарня, яка знаходиться біля міста Житомира, я не знаю. Я б хотів, щоб ми її будівлю використовували як онкодиспансер. Вона знаходиться біля Житомира, вона вже побудована. І якщо ми зробимо оптимізацію, то нам нічого не потрібно будувати. Краще ми ці кошти, які планували витратити на реконструкцію, на будівництво, направили на обладнання і таким чином зробили б насправді гарну лікарню», - сказав Борислав Розенблат.

Народний депутат наголосив на недоречності будівництва нового приміщення лікарні в той час, коли онкологічний диспансер працює із морально застарілим обладнанням.

«Якщо ми говоримо про те, що ми повинні мати онкоцентр, то я категорично проти будувати його там. Тому що по-перше там нема місця, по-друге у нас нема коштів, а допомагати людям треба. Те обладнання 70-х, 90-х років, яке там стоїть, це просто жах, те, що фактично вже не використовується у всьому світі, ми ще маємо таке обладнання. Тому така велика у нас є смертність і такий великий рівень захворювання», - зазначив нардеп.

Борислав Розенблат пояснив, що зараз чекає, доки на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації прийде нова людина, і тоді винесе свою пропозицію на розгляд голови ОДА та депутатів облради.

Як повідомляв Житомир.info, в травні минулого року житомирський нардеп разом з колегою по фракції БПП Костянтином Яринічем оглядав онкодиспансер: говорили про оновлення обладнання та реставрацію приміщення. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі