Політика

Якби звинувачення у сепаратизмі мали підстави, то я вже була б затримана, - екс-голова Житомирської облради Лабунська

1 March 2017, 15:38

Екс-голова Житомирської обласної ради, голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська заявила, що прихований сепаратизм, в якому її підозрюють, є безпідставним.

Про це Лабунська сказала під час прес-конференції 1 березня.

«Я хочу сказати, що з одного боку мене це тішить, бо це є ще підтвердженням того, що партія «Батьківщина» є лідером не тільки опозиційного руху, а взагалі симпатій людей.. Це підтвердили й вибори до ОТГ. На жаль, у брудну кампанію проти «Батьківщини» втягнені не лише ЗМІ і політики. Так сталося, що партія «Батьківщина» мала підтримку 49%. Для того, щоб дискредитувати партію, обрали мене як голову. Коли я пішла з посади голови облради, сьогоднішня влада замовила аудит моєї діяльності. За невідповідність декларації мене намагалися притягнути до відповідальності – я на допитах була раз 10. А таке звинувачення як прихований сепаратизм – якби він був, то я вже була б затримана. Мене на допит ніхто не викликав, жодних питань із цього приводу мені взагалі ніхто не задавав. Було зроблено виїмку рішення (обласної ради) №266, яке було прийнято 19 травня 2016 року в присутності начальника СБУ Житомирської області, прокурора, начальника поліції, і стосувалося укладання угоди між Кабінетом міністрів і обласною радою, що стосувалося врегулювання ситуації з видобутком бурштину. Це звернення до Кабінету міністрів, Верховної ради та президента України, яке стосується ситуації з видобутком та реалізацією бурштину на теренах Житомирської області і проханням терміново її врегулювати, на думку правоохоронних органів, і є прихований сепаратизм», - сказала Анжеліка Лабунська.

Оприлюднені СБУ записи вона назвала «розмовою невідомо кого з невідомо ким».

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив про викриття групи осіб, які на замовлення Російської Федерації готували різні заходи із дестабілізації ситуації в Україні: СБУ продемонструвала перехоплені телефонні розмови, в яких, зокрема, згадується екс-голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська та народний депутат від Житомира Борислав Розенблат. Нардеп прокоментував записи телефонних розмов посередників ввечері 21 лютого на своїй сторінці у фейсбук. 22 лютого житомирська «Батьківщина» зробила офіційну заяву з приводу дискредитації Анжеліки Лабунської. 23 лютого в приміщенні обласної ради проводили обшуки та виїмку документів. На прес-конференції 27 лютого народний депутат Борислав Розенблат знову коментував згадування свого прізвища у перехоплених СБУ розмовах.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі