Місто

Депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля на Великій Бердичівській у Житомирі

9 March 2017, 17:55

Депутати Житомирської міської ради вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля на вулиці Велика Бердичівська,3.

Таке рішення було прийняте на сесії 9 березня.

«Погоджувальна рада рекомендує не планувати в Програмі фінансування послуг із археологічних досліджень культурних нашарувань підземних споруд за адресою вул.Велика Бердичівська,3. Є заключення архітекторів, що воно ніякої цінності не представляє, тому ми в проекті реконструкції тротуарів вносимо зміни, робимо скляне покриття і залишаємо там цей об’єкт. Тому ми в проекті археологічних досліджень вилучаємо Бердичівську і залишаємо лише Замкову гору», - оголосив Сергій Сухомлин.

За цю пропозицію проголосували 32 депутати – всі присутні в сесійній залі станом на 17.50. Всього в міській раді 42 депутати, на початку пленарного засідання на сесії було 37 депутатів.

Крім того, 29 депутатів підтримали пропозицію виділити 10 тисяч гривень на ескізний проект із виготовлення  скляного накриття на місці знайденого підземелля на Великій Бердичівській.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття.

Як повідомляв Житомир.info, підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі