Влада

Влада може розірвати договір з орендарем пам’ятки архітектури – колишнього Будинку працелюбства в Житомирі

10 March 2017, 10:12

У Житомирській обласній раді 9 березня відбулось підсумкове засідання робочої групи з огляду приміщень будівель, що є архітектурними пам’ятками, по вулиці Хлібній, 19 та Великій Бердичівській, 15/1 з метою відновлення та збереження їх у належному стані.

Про це 9 березня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

 «Наша ціль – приведення будинку до автентичного вигляду, а це буде здійснюватись спільними зусиллями всіх власників шляхом складання акту технічного паспорту пам’ятки та підписанням охоронних договорів усіма орендарями», - сказав заступник голови облради Максим Вілівчук. З його слів, основну увагу зосереджено на збереженні архітектурної пам‘ятки міста, а не на комерційній складовій.

«Член робочої групи, депутат обласної ради Олексій Шавлович запропонував надіслати офіційне звернення до КП «Інспекція з благоустрою» з проханням встановити постійний контроль на стихійному ринку зі сторони пам’ятки архітектури за адресою вул. Хлібна 19, аби уникнути пошкодження будівлі та запобігати несанкціонованій торгівлі. За результатами засідання було вирішено рекомендувати розірвати договір з орендарем та оголосити конкурс на оренду майна з пропозицією поліпшити нерухоме майно», - інформує прес-служба.

Стосовно іншої будівлі за адресою вул. Велика Бердичівська 15/1 (колишній Центральний гастроном навпроти будівлі мерії, його історію читайте тут) було запропоновано провести окрему зустріч з орендарями, - повідомляє облрада. У ході цієї зустрічі планується обговорити шляхи реконструкції даної будівлі, щоб запобігти аварійним ситуаціям.

Як повідомляв Житомир.info, за адресою вулиця Хлібна, 19 в районі Житнього ринку колись розміщувався Будинок працелюбства, де безхатченки могли отримати притулок і ночівлю, підлітки - навчитися якомусь ремеслу, а бідняки - трохи підзаробити. Улітку 2016 року рекламні конструкції на цьому будинку збиралися демонтувати. У вересні 2016-го тодішня голова облради Анжеліка Лабунська створила робочу групу «з огляду приміщень будівель по вул. Хлібній, 19, та вул. В. Бердичівській, 15/1, з метою відновлення їх та збереження в належному стані».

Колишній Будинок працелюбства по вулиці Хлібній, 19 у Житомирі

Колишній Центральний житомирський гастроном

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі