Події

У Бердичеві невідомі закидали димовими шашками магазини місцевого підприємця, який відмовився платити за «кришу»

15 March 2017, 21:23

У ніч на 15 березня були нанесені серйозні збитки торговим павільйонам «Жменя» бердичівського підприємця Андрія Лисюка: з різницею в 20 хвилин зловмисники спочатку пошкодили вітрину та закинули в середину димову шашку в магазин по вул. 30-річчя Перемоги, згодом – по вул. Волочаївській.

Про це повідомляють бердичівські сайти.

«Згадані події сталися після першої ночі. Звичайним хуліганством їх не назвеш, адже днем раніше до Андрія Лисюка надійшла пропозиція від людини, близької до кримінального оточення, щодо «сприяння» у веденні бізнесу, тобто банальне «кришування». Оцінюється така «благодійність», звісно ж, у грошовому еквіваленті. Не мало не багато – порядку кількох тисяч гривень щомісяця. Підприємець від такої пропозиції відмовився, так як працює чесно і не бажає платити бандитам. За свою категоричність він поплатився. Після того що сталося, ГО «Спілка підприємців Бердичівщини», до складу якої входить Андрій Лисюк, провела термінове зібрання. Було обговорено подальший план дій. Кожен з підприємців висловив власну точку зору, навіть до радикальних. Всі, як один, стали на захист свого колеги і зазначили, що не допустять подібного свавілля та безладу», - пише сайт «Бердичівський погляд».

На сайті також є відео з камер спостереження двох магазинів, які зазнали нападу: невідомі кидали димові шашки у приміщення, де знаходилися жінки - працівниці магазинів.

Офіційних повідомлень поліції з цього приводу на сайті ГУНП в Житомирській області станом на 21.00 немає.

 

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада минулого року в Житомирській області спецпризначенці затримали банду рекетирів, які хотіли взяти під контроль ринок в Олевську. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі