Події

На околиці Олевська поліцейські затримали «на гарячому» двох скупників бурштину

3 April 2017, 10:49

Минулих вихідних поліцейські Управління захисту економіки в області та Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини затримали на околиці міста Олевська групу осіб, які займались незаконними операціями з купівлі-продажу бурштину. На місці вилучено грошові кошти в іноземній та національній валюті, ваги, чорнові записи та «сонячне» каміння.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

1 квітня близько 17:00 у ході спеціальних заходів поліцейські викрили у лісовому масиві безпосередньо під час скупки бурштину двох чоловіків.

«Усі обставини на місці події вказували саме на таку незаконну діяльність пересувного мобільного пункту скупки каменю. На капоті автомобіля ВАЗ знаходились ваги, також було виявлено гроші, майже 5 тис. дол. США та 3,5 тис. грн, чорнові записи та близько 100 г бурштину», – розповів заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

Під час перевірки з’ясувалось, що один із чоловіків 33-річний житель Олевська, а інший – 39-річний житель села Обища.

Автомобіль ВАЗ-2106, мотоцикл Viper 150, засоби пересування вказаних чоловіків, а також гроші, каміння та інші докази протиправної діяльності були вилучені працівниками слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержанного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді піврічного арешту, обмеження чи позбавлення волі терміном до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня працівники Управління захисту економіки в Житомирській області та бійці спецпідрозділу управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини затримали автомобіль Mazda 626, в якому було виявлено два камені бурштину загальною вагою близько 3 кг, вартість яких за цінами чорного ринку складає майже 300 тис. грн.

Фото з сайту ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі