Влада

Антимонопольний комітет шукає докази, що росіянин є власником групи «VS Energy», якій належить «Житомиробленерго»

5 April 2017, 12:59

Антимонопольний комітет просить надати підтвердження того, що право власності на групу «VS Energy» належить депутату Державної думи Росії VI скликання (2011-2016 роки) від «Єдиної Росії» Олександру Бабакову.

Оголошення опубліковане 4 квітня на сайті АМКУ.

«1 березня 2017 року рішенням Антимонопольного комітету надано дозвіл ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» на придбання акцій ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго», що забезпечує перевищення  50 % голосів у вищому органі управління товариства. У ЗМІ з’явилась інформація, що нібито реальним кінцевим бенефіціарним власником Групи «VS Energy» є фізична особа – громадянин Російської Федерації Бабаков Олександр Михайлович. Антимонопольний комітет України наразі не володіє документальним підтвердженням зазначеної інформації. У зв’язку з цим просимо всіх, хто має інформацію та документи, які підтверджують, що вказана особа контролює Групу «VS Energy», надсилати її до АМКУ», - йдеться у повідомленні.

«VS Energy» належить вісім енергопостачальних підприємств України, в тому числі й ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».

 

Скрін з рішення АМКУ від 01.01.2017 р. про надання дозволу

«За даними ЗМІ, одна з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy належить росіянам Євгенію Гінеру, Михайлу Воєводіну й Олександру Бабакову. Компанії VS Energy підконтрольні «Київобленерго», «Рівнеобленерго», «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Одесаобленерго», «Чернівціобленерго», «Севастопольенерго». Група також має частку в «Миколаївобленерго» і «Хмельницькобленерго». Бабаков перебуває під санкціями Європейського Союзу», - зазначає сайт «Лівий берег».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 березня 2017 року підвищилися тарифи на електричну енергію для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі