Влада

У Житомирській області Павло Розенко розповів, коли відбудеться підвищення пенсій і чи збільшиться пенсійний вік

7 April 2017, 13:29

Із 1 травня 2017 року розмір пенсії зросте на 5%. При цьому пенсійний вік не підвищуватиметься.

Про це 7 квітня повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час брифінгу, перебуваючи з робочим візитому Житомирській області.

«З 1 травня 2017 року відбуватиметься підвищення мінімальних соціальних стандартів – мова йде про прожитковий мінімум. А прожитковий мінімум для непрацездатних осіб у нас на сьогодні прирівняний до мінімального розміру пенсії. Підвищення відбудеться приблизно на 5% з 1 травня 2017 року. І сума виплат перевищить 1300 грн – таким буде мінімальний розмір пенсії. Хочу сказати про те, що це стосуватимуться приблизно 8 мільйонів пенсіонерів, тобто для них з 1 травня відбудеться перерахунок пенсій. У першу чергу, це стосується людей, у яких розмір пенсій залежить від мінімального розміру пенсії. Тобто це ще один плановий крок для підвищення соціальних стандартів», – пояснив Розенко.

Наступного планового підвищення пенсій, зі слів Розенка, українцям варто чекати з 1 грудня. При цьому він також зауважив, що наразі не очікується підвищення цін на газ, комунальні послуги або продукти харчування.

«Наступне таке підвищення в державному бюджеті України передбачено з 1 грудня 2017 року. Таким чином, в середньому соціальні стандарти в цьому році зростуть більше ніж на 10%. Це означає, що ми бачимо позитивні сигнали в економіці: рівень інфляції і зростання цін на сьогоднішній день призупинилися. Ми не очікуємо яких інфляційних стрибків цього року – ані на підвищення ціни на газ, ані на житло або комунальні послуги, або на ліки, продукти харчування», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Також Розенко уточнив, що пенсійна реформа, яка має бути втілена з 1 січня 2018 року, не передбачає підвищення пенсійного віку.

«У меморандумі з МВФ немає жодних згадок про підвищення пенсійного віку. Це принципова позиція. На сьогоднішньому етапі розвитку України при низькій тривалості життя українців говорити про підняття пенсійного віку є неприпустимим. Це питання не стоїть на порядку денному влади. Цю позицію знає міжнародний валютний фонд. Тому пенсійну реформу ми будемо проводити без підняття пенсійного віку. Вихід на пенсію залишається в 60 років. Давайте говорити відверто: 60 років – це не вік виходу на пенсію сьогодні,а вік, коли людина отримує можливість працювати і шанс поліпшити своє матеріальні статки за рахунок отримання пенсії. Тому я виступаю проти будь-яких обмежень праці працюючих пенсіонерів, аби перед ними ставити вибір чи зарплата чи пенсія. Я сподіваюсь, цього у пенсійній реформі не буде. Ми повинні сконцентруватися довкола того, як зробити так, щоб якість життя українців поліпшувалася, а тривалість – зростала», – сказав урядовець.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Житомирщину віце-прем’єр-міністр Павло Розенко взяв участь у презентації агентського пункту Пенсійного фонду України з обслуговування громадян у ЦНАПі Тетерівської ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info,  з 1 грудня 2016 року в Україні відбулося підвищення мінімальних соціальних стандартів на 10,5%, у зв’язку з чим зростуть розміри понад 80 видів соціальних виплат..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі