Події

За десять днів жителі Житомирської області принесли до поліції 80 одиниць зброї, боєприпаси та гранати

13 April 2017, 12:40

Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – ручні гранати Ф-1, нарізна і гладко ствольна зброя і набої до неї. Про проміжні результати проведення у Житомирському регіоні місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Артем Лисогор.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, розпочався з 1 квітня. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

«З початку проведення місячника до підрозділів поліції здано 80 одиниць мисливської зброї та спецзасобів, також 160 штук боєприпасів до різних видів зброї, 20 шт мін і снарядів часів Другої світової війни», - повідомив заступник начальника ГУНП в області Артем Лисогор.

«Житель с. Стовпів Чуднівського району виорав на городі свого домогосподарства гранату. Зважаючи на потенційну небезпеку, пенсіонер повідомив правоохоронців. Ще низку небезпечних знахідок було знешкоджено фахівцями вибухотехнічної служби ГУНП у Новоград-Волинському районі. 11 квітня дві ручні гранати із підшивачами на узбіччі траси Київ – Чоп виявили працівники автодору і зателефонували до поліції. Того ж дня ще один звягельчанин повідомив про снаряд, який він виявив у канаві на околиці міста», - зазначили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, в середині березня 2017 року в жителя Житомирської області поліцейські вилучили гранату з АТО, інший заховав під матрац заряджений обріз.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі