Місто

На житомирській Михайлівській замість зрізаних лип посадять двометрові сакури

19 April 2017, 15:13

На пішохідній вулиці Житомира Михайлівський висадять 11 сакур.

Про це 19 квітня повідомила прес-служба Житомирської міськради з посиланням на Житомирського міського голову Сергія Сухомлина.

«Дерева планують посадити у вівторок, 25 квітня, на місцях, де раніше росли липи. Саджати сакури приїде Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі та Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, - повідомив Житомирський міський голова на засіданні виконавчого комітету», - інформує мерія.

«Коли ми посадимо сакури, житомиряни зможуть порівняти ці квітучі дерева зі старими липами, які зараз ростуть на Михайлівській. Переконаний, що людям сподобаються японські сакури на Михайлівській. Висаджувати будуть вже дорослі дерева. Їх висота буде 2-2,5 метра», - цитує Сергія Сухомлина прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, одним із запропонованих пунктів програми реконструкції вулиці Михайлівської було «зняття старих лип та насадження нових декоративних кленів висотою до 2,5 м, що дозволить відкрити фасади будівель». У жовтні 2016 року, після відкриття частини відремонтованої Михайлівської, думки житомирян щодо лип розділилися: одні вважають, що їх потрібно було прибрати, щоб не забруднювали плитку і не закривали будівлі, інші були задоволені, що дерева лишилися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі