Влада

Мер Житомира обурений формальним ставленням департаменту економіки до підприємців

19 April 2017, 16:05

Нічний режим роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у Житомирі дозволяти лише за умови встановлення камер відеоспостереження – таке рішення виконком прийняв на минулих засіданнях, а 19 квітня директор департаменту економіки Житомирської міськради доповідав: одні підприємці взагалі відмовились від цілодобового графіку, інші ж, а це близько 30 – порушують умови.

«Відсутність відеокамер, письмові пояснення від них не надані. Пункт 28 – із ним неможливо було зв’язатись, жоден із телефонів не відповідав. Відповідно, ми не можемо підтвердити по суб’єкту чи є у нього камера, чи отримати якісь пояснення», - доповідав директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

Така відповідь директора департаменту викликала хвилю запитань як від членів виконкому, так і від мера.

«А ви виїжджали туди?», - запитував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Ні, не виїжджали, просто суб’єкт торгівлі не відповідав», - відповів Микола Костриця.

«Зараз ми скасуємо цілодобовий графік роботи, а там, наприклад, встановлена камера, люди працюють. Потім у них будуть штрафи, зараз ми бізнес можемо загнати, а на наступний виконком ми будемо виносити рішення і видавати дозвіл, вибачатися перед підприємцями?», - обурювався Сухомлин. 

Захистити право на нічний режим роботи своїх закладів прийшли кілька підприємців, серед них і представник аптечного пункту. Чоловік каже: аптека знаходиться у поліклініці, тому камеру відеоспостереження поставити не може.

«Відеоспостереження, наскільки воно доцільне? На вулиці ми його встановити не можемо, а в середині поліклініки... Справа у тому, що аптечний пункт працює з 7:30, а якщо раніше восьмої години – то це вже цілодобовий», - пояснює підприємець.

«Департамент економіки, якщо ви не можете зв’язатися із підприємцями, їдьте до нього, переговоріть із ним, з’ясуйте у чому справа. У мене просто немає слів. Якщо хоч один підприємець потрапить до подібного списку через те, що ви не змогли додзвонитись до нього, я обіцяю перед підприємцями, що на наступний же день ви підете шукати роботу в цього підприємця. Тому що таке формальне відношення вже просто спантеличує. Зокрема, по аптечному пункту – на завтра напишіть мені пояснювальну», - сказав мер Житомира.

Врешті члени виконкому скасували дозволи лише тим, хто за власним бажанням відмовився від нічного режиму роботи. Що ж стосується інших підприємців, то інформацію по ним доручили доопрацювати і винести питання на наступний виконком.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня на сайті міської ради був опублікований проект рішення виконкому щодо скасування нічного режиму роботи майже 40 магазинів, кафе та аптек.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі