Місто

Житомирський виконком не дозволив сезонну торгівлю морозивом і безалкогольними напоями на вулиці Київській

19 April 2017, 17:26

Виконавчий комітет навіть після довивчення питання таки не дозолив розміщення об’єктів сезонної торгівля за чотирма адресами по вулиці Київській.

«На одному з попередніх засідань уже приймалося рішення про організацію сезонної торгівлі на території міста Житомира, але частину питань було знято на доопрацювання і надходили ще декілька заяв. Отже, є ще чотири суб’єкти господарювання, які надіслали свої заяви: ФОП Харчук С. В. (вулиця Київська, 9 та Київська, 47), ФОП Голік Р. Б. (Київська 17/1), ФОП Павленко О.В. (Київська, 37), ФОП Прокопчук Л. Р. (Київська, 37 і Київська, 47), ФОП Музиченко О. М. (Київська, 9)», – сказав директор департаменту економічного розвитку Житомирської міськради Микола Костриця.

З-поміж іншого, дехто з членів виконкому обурювався тим, що на тротуарах, вимощених новою гранітною плиткою, підприємців встановлюватимуть громіздкі холодильники, а напої та морозиво буквально до своїх торгових «точок» підвозитимуть автомобілями.

«Де будуть зберігатися неалкогольні напої? Будуть холодильники здоровенні стояти! Там же не буде стояти п’ять пляшок лимонаду. І машини поїдуть по плитці…» – зауважувала під час обоговоерння член виконкому Наталія Волинець.

Зі свого боку член виконкому Руслан Годований запропонував розробити регуляторний акт, за яким у тому числі закріпити конкретні адреси за певними підприємцями терміном на п’ять років.

«Дамо гарантію людям на п’ять років, зробимо зовнішній вигляд, проголосуємо так, як ми це зробили з тимчасовими спорудами, скажемо, що там має бути такий-то холодильник, така бабуся, така конструкція. Тоді це принцип роботи. Бо якщо ми кожний півроку тріпаємо нерви: вони не знають, будуть вони там стояти чи ні. Давайте зробимо архітектурні місця, зробимо регуляторний акт і закриваємо це питання», – сказав Годований.

Стосовно ж розміщення за двома адресами (Київська, 9 і Київська, 47) діжок із квасом, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що виконком ще чотири роки тому попереджував підприємців про необхідність змінити конструкцію.

«Ще три або чотири роки тому виконком неодноразово попереджував підприємців щодо діжок із квасом: що не буде надавати рішення на сезонну торгівлю. Від підприємців брали гарантійні листи, що наступного року вони змінять конструкцію й не будуть вивозити ці діжки. Але так нічого й не змінилося», – сказав мер Житомира.

Зрештою, члени виконкому дійшли згоди, аби за всіма чотирма адресами дозволити підприємцям торгувати морозивом і безалкогольними напоями за умови, що вони встановлять горизонтальні морозильні камери замість вертикальних холодильників. Це рішення підтримали 13 із 15 присутніх на засіданні.

«Давайте все ж таки обійдемося без оцих холодильників для прохолодних напоїв – їх можна тримати в ларьках. Бо кожен підприємець ставитиме цих здоровенних холодильників по три-чотири, вони всі різнокольорові. «Зеленбуд» буде висаджувати вздовж цих тротуарів зелені огорожі, тротуари будуть митися технікою, а тут, виходить, знову будемо захаращувати. Давайте узгодимо, що на цих місцях будуть просто морозильні ларьки для морозива, в яких можна й воду тримати. Просто без оцих високих конструкцій», – додав міський голова.

Крім того, члени виконкому намагались ухвалити рішення, яким би унеможливити розміщення діжок із квасом. Однак за це питання проголосували тільки десятеро членів виконкому. Стільки ж присутніх проголосували й за проект рішення в цілому, тим самим не дозволивши роботу сезонної торгівлі по вулиці Київській узагалі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня більше сорока хвилин члени виконкому обговорювали питання організації сезонної торгівлі у місті Житомирі. Врешті-решт, одноголосно прийняли рішення, аби виключити із загального переліку три адреси по вулиці Київській на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі