Місто

Як у Житомирі планують відзначати День вишиванки, День Європи і День матері. План заходів

30 April 2017, 11:23

У Житомирі святкові заходи до Всесвітнього дня вишиванки, Дня Європи та Дня матері відбуватимуться протягом 18-21 травня на майдані імені С. П. Корольова, вулиці Михайлівській, бульварі Новому, Замковій горі та території комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету, опублікованому на сайті Житомирської мерії.

Співорганізаторами заходів виступають ГО «Співдружність екології людини «ЕКОМИР», ГО «Творча лабораторія «Портал», ТОВ «Мамасльот».

«Погодити ТОВ «Мамасльот», ГО «Творча лабораторія «Портал» (далі організатори святкової торгівлі) проведення з правом залучення підприємств та організацій різних форм власності (надалі учасники) 17 та 21 травня 2017 року на бульварі Новому та Замковій горі», – йдеться у проекті рішення.

Загалом, заходи розпочнуться 18 травня з проведення на вулиці Михайлівській святкових дійств із нагоди відзначення Всесвітнього дня вишиванки. Упродовж 19-21 травня у Житомирі відбуватимуть заходи до Дня Європи, серед яких – концерт за участю артистів Сілезької опери (Республіка Польща) та гуртів зі Словенії, екскурсія містом на «Ретро-трамваї» для делегацій з інших міст і країн, відкриття меморіальної дошки загиблому президенту Польщі Леху Качинському, публічна дискусія на тему «Європейські цінності». До Дня матері на замковій горі проведуть сімейний фестиваль «Мамасльот».

Нагадаємо, загалом на Житомирщині заходи до Дня Європи розпочали наприкінці квітня.

Як повідомляв Житомир.info, торік удень 19 травня, на День вишиванки, на вулиці Михайлівській святкування розпочалося з виступів творчих колективів житомирського Палацу культури та оркестру, а ввечері – понад 200 житомирян пройшли центром міста у вишитих сорочках, долучившись.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі