Події

У селі Житомирської області поліцейські знайшли чоловіка, який до смерті забив товариша та переховувався від слідства

2 May 2017, 10:35

 22-річний житель Андрушівського району Житомирської області наніс своєму товаришу тілесні ушкодження, які врешті призвели до його смерті. Потому винуватець утік, а поліція розпочала його пошук. Затримали молодика у його будинку, де той заховався від поліцейських у підвалі. Нині чоловіка взято під варту. Досудове розслідування триває.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції  Житомирської області.

«Подія, через яку 22-річного жителя с. Лебединців було оголошено у розшук, мала місце восени 2016 року. Тоді до поліції звернулася жителька с. Бровок із повідомленням про смерть свого 30-річного сина. Під час огляду на тілі чоловіка поліцейські зафіксували тілесні ушкодження. Судово-медична експертиза засвідчила, що смерть настала через отримані тяжкі травми.  Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ», - йдеться у повідомленні.

У результаті вжитих заходів поліцейським швидко вдалося з’ясувати обставини, які врешті виявилися фатальними для загиблого, та встановити особу, причетну до події.

«За зібраною нами інформацією, загиблий за кілька днів до своєї смерті поїхав у сусіднє село до свого знайомця. У його оселі почаркували, а потім у розпалі раптової суперечки господар накинувся на гостя з кулаками. Побитого не відпускав потім ще кілька днів додому. Коли ж той таки потрапив до своєї оселі, до ранку наступного дня не дожив. Дізнавшись про його смерть, винуватець виїхав із села», - розповів начальник Андрушівського відділення поліції Ігор Власюк.

«Підозрюваного було оголошено у розшук. Днями поліцейські отримали інформацію про те, що молодик з’явився у своєму селі. Знайшли його у підвалі будинку, куди той сховався від правоохоронців. Під час поверхневого огляду у чоловіка виявили паперовий згорток з зеленою рослинною масою, зовні схожою на коноплю. Вилучене направлено на експертне дослідження. Відтак молодикові доведеться відповідати ще й за незаконне зберігання наркотичних засобів. У заподіянні тяжких тілесних ушкоджень своєму товаришу він зізнався. За словами розшуканого, ховатися від слідства його надоумив старший брат, який нині відбуває покарання у місцях позбавлення волі, мовляв, матері важко буде одразу обом синам пересилати посилки. Тож півроку молодик ховався в іншому регіоні, влаштувавшись на тимчасову роботу. Нині розшуканому офіційно оголошено про підозру і взято під варту. За чинним законодавством йому може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі», - повідомили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень у селі Поромівка Хорошівського району Житомирської області вбили чоловіка, а інший через декілька днів повісився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі