Події

У Житомирській області судитимуть посадовців агрофірми, які самовільно захопили понад 150 га землі на території двох сільрад

3 May 2017, 10:34

На Житомирщині посадовців приватного підприємства судитимуть за самовільне захоплення понад 150 га землі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області

«Встановлено, що посадові особи приватного підприємства у 2016 році безпідставно, з порушенням низки статей Земельного кодексу України (ст. ст. 93, 116, 123-126), не маючи правовстановлюючих документів, самовільно зайняли землі сільськогосподарського призначення на території Кленівської та Курчицької сільських рад Новоград-Волинського району. Усього ними неправомірно зайнято понад 151 га сільськогосподарських угідь. У подальшому, використовуючи найману техніку та працівників, організували обробіток землі, вирощування та збирання врожаю сільськогосподарських культур, чим заподіяли територіальним громадам шкоди на 713 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Новоград-Волинської місцевої прокуратури, закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття керівником підприємства земельних ділянок на території двох сільських рад, за ч. 1 ст. 197-1 КК України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім цього, з метою відшкодування завданої шкоди у кримінальному провадженні, місцева прокуратура заявила позов.

Як повідомляв Житомир.info, Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним рішення Житомирської обласної ради про передачу Житомирському обласному мисливсько-рибальському клубу «Халзан» у користування мисливських угідь площею 3004 га.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі