Місто

Житомиряни частіше бувають у Європі, ніж в країнах СНД, а в місті більше ходять пішки, ніж їздять на авто

3 May 2017, 13:26

Третє всеукраїнське муніципальне опитування, яке соціологічна група «Рейтинг» проводила від імені Міжнародного республіканського інституту, показало, що менше 10% житомирян їздять в країни СНД та на курорти за кордон, трохи більше відвідують Європу та більше 50% їздили в інші регіони України. Найчастіше з Житомира їздять у Київ, Вінницьку, Одеську та Львівську області.

60-70% опитуваних житомирян підтримують економічну інтеграцію з Європейським Союзом, а щодо того, чи важливіша демократична система врядування, ніж заможна економіка, то наші земляки більш схильні до демократії: індекс 1,4-1,5 при тому, що оцінки 3 і 2 були за важливість демократичного врядування, а 1 і 0 – за важливість заможності.

Що стосується варіантів пересування містом, то майже 70% житомиряни користуються громадським транспортом, а пішки ходить більше людей, ніж їздить автомобілями. При цьому рівень зручності пересування опитувані оцінили на трієчку – «середній».

Цікаві результати, які стосуються корупції: Житомир входить до тих областей, де  у порівнянні з опитуванням 2016 року ситуація з частотою корупційних випадків погіршилася, при цьому індекс частоти корупційних випадків, коли були змушені чи добровільно давали хабар (подарунок) представникам місцевої влади, становить 0,4, а рівень песимізму щодо зменшення корупції нижче середнього по Україні.

Нагадаємо, третє всеукраїнське муніципальне опитування показало, що за рік жителі Житомира відчули позитивні зміни в комунальній та гуманітарній сфері, а рівень задоволення мером та міською владою покращився.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами минулорічного опитування соціальної групи «Рейтинг» на питання що є важливішим – демократична система врядування чи заможна економіка, 45% житомирян обрали демократію, а 35% - заможність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі