Місто

Можливості, які дає Житомир: вільно висловлювати думки, пересуватися містом та реалізовувати духовні потреби

3 May 2017, 16:30

Учасники третього всеукраїнського муніципального опитування, яке соціологічна група «Рейтинг» проводила від імені Міжнародного республіканського інституту, оцінили рівень можливостей, які дає Житомир своїм городянам.

Серед 22 міст, де проводилося опитування у Житомирі та Вінниці найбільше тих, хто вважає «відмінним» рівень можливості висловлювати свої думки – 20% та 21%, відповідно. Також 25% опитуваних житомирян поставили «відмінно» можливості вільно пересуватися усіма частинами та районами міста, найбільших показник лише у Харкова – 34%.

Лише 22% житомирян позитивно відгукнулися про можливість включитися у процес формування рішень у місті, а відсоток тих, хто поставив «відмінно» можливості різноманітно проводити дозвілля такий, як у Києві – 10%.

Житомир разом з Тернополем розділили п’яте місце по кількість тих, хто вважає «відмінною» можливість отримати тут якісну освіту різних спеціальностей та рівнів – 8%. Водночас 4% опитаних назвали ситуацію «жахливою». Неоднозначні відповіді і щодо можливості самореалізуватися, робити те, що любиш: 33% опитуваних оцінюють ситуацію позитивно, з них 6% - відмінно, в той же час житомиряни дали найбільший відсоток відповідей про цю ситуацію «жахливо» - 9%.

Житомир займає четверте місце серед 22 обласних центрів по кількості тих, хто позитивно оцінює можливість займатися підприємницькою діяльністю – 22%, з яких 4% «відмінно», а ось з оплатою за роботу проблеми – 57% негативно оцінили можливість отримувати достатньо грошей за свою роботу, з них 25% вважають ситуацію «жахливою».

А ось можливість вільно реалізовувати свої духовні потреби «відмінною» вважають 20% житомирян – це другий показник після Івано-Франківська (29%).

Як повідомляв Житомир.info, третє всеукраїнське муніципальне опитування показало, що за рік жителі Житомира відчули позитивні зміни в комунальній та гуманітарній сфері, а рівень задоволення мером та міською владою покращився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі