Події

На Домбровського у Житомирі СБУ затримала поліцейського-хабарника та посередника

11 May 2017, 18:11

11 травня в Житомирі на вулиці Домбровського працівники Служби безпеки України проводили спецоперацію.

Про це Житомир.info розповіли читачі.

«На Домбровського когось «пов’язали», тут працівники СБУ в масках», - розповів читач.

Журналісту Житомир.info, який приїхав на місце події, розповіли, що тут працює слідча група СБУ і відмовилися надати більш детальну інформацію. Представники патрульної поліції, автомобіль яких стояв біля дев’ятиповерхівки на Домбровського, повідомили, що їх викликали на бійку.

Очевидці розказали, що СБУшники почали когось затримувати на зупинці біля перехрестя вулиць Домбровського-Князів Острожських.

У прес-групі управління СБУ в Житомирській області інформацію про затримання підтвердили.

«СБУ спільно з військовою прокуратурою затримала співробітника Нацполіції, капітана, та посередника за вимагання і одержання хабарів за сприяння жінкам «легкої поведінки» уникати кримінальної та адміністративної відповідальності», - розповіли Житомир.info в обласному управлінні СБУ та пообіцяли згодом надати більш детальну інформацію.

О 18:40 редакція отримала офіційне повідомлення УСБУ:

Співробітники СБ України спільно з військовою прокуратурою викрили оперуповноваженого внутрішньої безпеки Нацполіції Житомирщини на «кришуванні» проституції.

Правоохоронці встановили, що капітан поліції «виходив» на житомирських повій та пропонував їм захист від кримінальної та адміністративної відповідальності. Зловмисник гарантував жінкам «спокійну роботу під його дахом» за щотижневу винагороду у півтори-дві тисячі гривень. Для отримання грошей він залучив посередника.

Оперативники спецслужби задокументували п’ять фактів отримання спільниками грошей. Правоохоронці затримали обох зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у центрі Житомира після передачі їм чергової щотижневої «данини».

Наразі відбуваються обшуки у службовому кабінеті капітана, місцях проживання його та посередника. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

P.S. В обласній поліції уточнили, що відділ внутрішньої безпеки в Житомирській області не є структурним підрозділом ГУНП в Житомирській області, а напряму підпорядкований відповідному департаменту Національної поліції України.

Нижче - фото прес-групи управління СБУ в Житомирській області:

Як повідомляв Житомир.info, слідчі обласної прокуратури на початку травня закінчили досудове розслідування у справі про одержання 60 тис. грн хабара заступником директора КП «Парк» Житомирської міської ради. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі