Влада

Житомирський губернатор радить керівникам міст та районів економити і шукати додаткові джерела надходжень до бюджетів

12 May 2017, 09:59

Голова Житомирської облдержадміністрації затвердив план заходів щодо наповнення місцевих бюджетів, ефективного використання бюджетних коштів на 2017 рік.

Відповідне розпорядження Гундич підписав 3 травня. Крім плану заходів, у документі є також доручення керівникам міст та районів.

«Головам районних державних адміністрацій та рекомендувати міським головам і головам об’єднаних територіальних громад розробити та затвердити заходи щодо наповнення місцевих бюджетів, вишукання додаткових джерел надходжень до бюджетів, у тому числі за рахунок детінізації економіки, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни. Зобов’язати керівників структурних підрозділів облдержадміністрації – головних розпорядників коштів обласного бюджету, голів райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам та головам об’єднаних територіальних громад забезпечити безумовне дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення у повному обсязі у першочерговому порядку плановими призначеннями потреби місцевих бюджетів у коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами», - йдеться у розпорядженні.

Також головам РДА, ОТГ та міським головам рекомендують проводити своєчасну та у повному обсязі оплату праці працівників бюджетних установ і розрахунки за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості з таких виплат. У разі виникнення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій, інших соціальних виплат і оплати енергоносіїв та комунальних послуг комплексу голова ОДА рекомендує здійснювати «конкретні заходи щодо погашення заборгованості із зазначених виплат».

Для економії керівників зобов’язують упорядкувати структуру, мережу та штатну чисельність працівників у межах затверджених асигнувань на оплату праці, не допускаючи збільшення такої чисельності, крім випадків, пов’язаних з відкриттям (розширенням) установ та зростанням кількості одержувачів відповідних послуг для задоволення суспільних потреб.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2016 року Ігор Гундич повідомив, що в облдержадміністрації працює HR-спеціаліст, який вивчає і готує пропозиції щодо усунення дублювання функцій, ефективної роботи і змін до структури. Розпорядженням від 30 січня цього року голова ОДА встановив граничну чисельність працівників 23 райдержадміністрацій – 2218 одиниць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі