Події

Поки житель Житомирської області рибалив, у нього вкрали та розібрали мопед

18 May 2017, 13:19

Правоохоронці встановили, що до крадіжки двоколісного транспортного засобу у рибалки причетний 33-річний житель Житомирської області. Поліцейські вилучили вже розібраний на запчастини мопед. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«16 травня до поліції звернувся 34-річний житель с. Ушомира із заявою про крадіжку його транспортного засобу Honda Dio. Чоловік розповів, що 2 дні тому рибалив на водоймі поблизу с. Ковбанщини. Туди дістався мопедом та залишив двоколісник у кущах неподалік. Коли ж повернувся, виявив, що транспортний засіб зник», - йдеться у повідомленні.

Сподіваючись знайти свій мопед, чоловік пройшовся вулицями села, розпитуючи людей та звертаючись з проханням повідомити йому про можливу знахідку. Зрозумівши, що пошуки марні, чоловік звернувся до поліції.

«Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. У ході проведених слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що до вчинення злодіяння причетний 33-річний житель району. Як з’ясувалось, чоловік помітив у кущах залишений транспортний засіб та тихцем відвіз до себе у подвір’я. Там він розібрав мопед на запчастини, сподіваючись згодом змайструвати для себе інший двоколісник, який би не впізнав господар. У нього вилучили викрадене. Нині триває подальше досудове розслідування. Законодавством незаконне заволодіння транспортним засобом карається штрафом від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк», - повідомили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2015 року жителі житомирської області зверталися до поліції щодо крадіжки автомобіля та трьох мопедів.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі