Влада

Житомирські рятувальники похизувалися гуманітаркою з Норвегії

19 May 2017, 14:16

19 травня в Житомирі норвезькі благодійники подарували рятувальникам 5 потужних пожежних автомобілів відомих марок. Вони вже були у використанні, але перебувають у гарному технічному стані і зможуть прослужити в Україні ще років 10, - кажуть пожежні.

Автомобілі MAN, Volvo і  Scania в якості гуманітарної допомоги для 5 районів Житомирської області передала місія «Вітер надії та любові». Техніка потужніша, маневреніша та економічно вигідніша, ніж та, якою їздять на боротьбу зі стихією місцеві вогнеборці. Радянські старі ЗІЛи не витримують, їх треба замінювати, - кажуть рятувальники. Норвезькі автомобілі вже пройшли розмитнення і працюватимуть на дизпаливі.

«Співпраця з норвежцями в нас почалася в 2004 році. Ми отримали автомобіль комбінованого гасіння. Через 5 років отримали ще один автомобіль, підлаштували під себе. Зараз отримали цілих 5 автомобілів. Представники місії самі їх відремонтували і приїхали на них сюди, за кермом були волонтери - бізнесмени і фермери. Це машини 90-х років випуску, але вони в дуже гарному стані. Їх потенціал – якнайменше 10 років», - розповів заступник начальника 8-ї ДПРЧ м. Коростень Олексій Яремович.

З його слів, техніку отримають Ушомирська об’єднана громада (Коростенський район), Народицький район, міста Іршанськ, Лугини і Коростень.

Як повідомляв Житомир.info, 2 місяці тому ці автомобілі приїхали в Коростень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі