Влада

Влада Житомира отримала 99 пропозицій до бюджету участі, чоловіки були більш активними

1 June 2017, 16:57

У Житомирі 31 травня завершився прийом проектних пропозиції до бюджету участі. 57 авторів подали 99 проектів, загальна вартість яких становить 81 160 747 грн.

Про це 1 червня повідомляє сайт міської ради.

Більше половини авторів (52,63%) – чоловіки, вік більшості авторів – до 35 років, 38 з 99 проектів відносяться до категорії «Комфортне місто».

Детально з інформацією про надані проекти можна ознайомитися тут

«Збільшення кількості проектних пропозицій в 1,5 рази та загальної вартості на суму вдвічі більше, ніж у минулому році, є вагомим доказом того, що громада Житомира повірила в проект, запроваджений міською владою – Бюджет участі (громадський бюджет). Відтепер маю велику впевненість, що житомиряни проявлять високу активність під час голосування за подані проекти», - зазначив голова Координаційної ради з впровадження бюджету участі Сергій Намєснік.

Особливістю цьогорічного прийому проектних пропозицій є те, що в 2017 році реєстрація проектів проходила в електронному вигляді. Також було визначено шість пунктів супроводу «Бюджету участі» у бібліотеках містах, де житомиряни могли отримати необхідну консультацію та допомогу під час формування проекту.

Цьогорічні проектні пропозиції протягом двох місяців, з 1 червня по 31 липня, будуть проходити перевірку виконавчими органами Житомирської міської ради. У разі невідповідності вимогам Положення, проектні пропозиції мають бути відкориговані. Корективи та необхідні зміни до проектних пропозицій повинні бути внесені автором. В іншому випадку проектна пропозиція буде відхилена. Автор проектної пропозиції може у будь-який момент зняти свою проектну пропозицію з розгляду.

«Важливо те, що саме мешканці міста своїм голосуванням обиратимуть кращі проекти. Реалізація проектів відбуватиметься протягом 2018 року, проводитиметься контроль за виконанням завдань, а по завершенню буде здійснено публічний звіт», - інформує міська рада.

Нагадаємо, станом на 29 травня до житомирського бюджету участі-2017 надійшло 38 проектів, майже половина належала одному автору.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року Житомирська міськрада отримала 67 проектних пропозицій до бюджету участі на суму більше 40 млн грн, переможцями за результатами голосування стали 11 проектів. У 2017 році на впровадження проекту «Бюджет участі» міська влада планує спрямувати близько 12 млн грн, прийом проектних пропозицій почався 1 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі