Влада

На бюджет участі цього року планують спрямувати 12 млн грн, а проектні пропозиції прийматимуть у шести бібліотеках Житомира

28 February 2017, 18:24

У 2017 році на впровадження проекту «Бюджет участі» міська влада планує спрямувати близько 12 млн грн. Прийом проектних пропозицій розпочнеться 1 квітня та відбуватиметься в шести пунктах супроводу бюджету участі, якими визначено бібліотеки міста Житомира.

Про це йшлося 28 лютого під час прес-конференції щодо старту проекту «Бюджет участі – 2017».

«Обсяг фінансового ресурсу, передбачений на бюджет участі, цього року збільшиться. Очікуємо не менше 12 мільйонів. Сподіваюсь, на сесії, яка має відбутися 9 березня, ми скоригуємо доходну частину під виконання, по-перше, вже за два місяці, акциз, інші податки. Але цифра не має бути меншою 12 мільйонів, я так думаю», – пояснив директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук.

Цьогоріч Житомирська мерія та координаційна рада вирішили змінити підходи та формат проведення інформаційно-просвітницької кампанії пол бюджету участі. Крім того, серед нововведень і те, що прийом проектних документів, який триватиме з 1 квітня по 31 травня, здійснюватимуть у шести пунктах супроводу бюджету участі. Ними визначили Центральну міську бібліотека ім. В. Земляка, а також бібліотеки-філіали №1, №3, №4, №8 і №16. 

«Бібліотекарі будуть допомагати громадянам оформляти документи в електронному вигляді. Це буде дуже зручно і ці документи відразу відправлятимуться модераторам у міську раду, де їх будуть опрацьовувати. Є думка, що міська влада закрита і всі проекти втілюються в закритому колі. Бюджет участі ламає ці стереотипи, тому втілювати проекти ми будемо разом із усіма громадянами, котрі долучаться. Чотири управління цього року будуть задіяні – фіндепартамент, управління зв’язків з громадськістю, економіки та культури», – сказала секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Проголосувати ж за кращі проектні пропозиції цього року житомиряни зможуть не лише у фойє Житомирської мерії. Голосування відбуватиметься також у Богунській і Корольовській районних радах. Разом з тим організатори розглядають можливість впровадження електронного голосування.

«У 2016 року працював єдиний центр звернень у Житомирській міській раді, а людей було дуже багато. Проаналізувавши це, ми вирішили, якщо вже місто Житомир має Корольовський і Богунський райони, то хай вони також візьмуть на себе частину цих звернень, які будуть під час бюджету участі», – уточнила керуюча справами виконкому Житомирської міської ради Ольга Пашко.

Заступник мера Житомира Матвій Хренов зі свого боку також зазначив:

«Цього року ми також плануємо розширити спектр механізмів по співпраці з громадою. Дуже важливо – хочемо до цих процесів залучити школи. Я думаю, що незабаром ми презентуємо проект на кшталт бюджету участі, але він буде «заточений» переважно на школи».

Як повідомляв Житомир.info, на першому поверсі Житомирської міської ради з 1 по 12 листопада тривало загальноміське голосування за 56 найкращих проектних пропозицій до бюджету участі. Дехто намагався вплинути на вибір житомирян під час голосування за проекту бюджету участі. Підрахунок голосів розпочався вранці 13 листопада, за 56 проектів впродовж 12 днів проголосували 4124 житомирян житомирян, попередню цифру в 4223 бюлетені у міській раді назвали некоректною через технічну посилку. Ввечері 13 листопада стали відомі проекти-переможці, які будуть реалізовані за кошти бюджету участі. На їх реалізацію передбачали спрямували 9,1 млн грн. Загальна вартість втілення одинадцяти проектів-переможців становить трохи більше 8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі