Події

У Житомирі взяли під варту жінку, яка за два місяці позичила у знайомих майже 4 млн грн

2 June 2017, 15:48

У Житомирі взяли під варту особу, яка обманним шляхом заволоділа коштами своїх знайомих на суму майже 4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення житомирянкою шахрайства в особливо великих розмірах. За клопотанням, погодженим процесуальним керівником, ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира особі, яка вчинила шахрайства в особливо великих розмірах, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів із визначенням розміру застави на суму 2 млн грн, який апеляційним судом Житомирської області 01.06.2017 залишений без змін. Установлено, що 35-річна житомирянка, представляючись своїм знайомим власницею магазину, зловживаючи їхньою довірою, впродовж листопада-грудня 2016 року неодноразово позичала у них значні суми коштів, не маючи намірів їх повертати. Таким чином у двох підприємців та однієї директорки страхової кампанії зловмисниця напозичала майже 4 млн грн. На даний час зазначеній особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 190 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить місцевий відділ поліції», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі прокуратури Житомирської області Житомир.info уточнили, що жінку взяли під варту 26 травня.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до 2,5 років в’язниці засудили 30-річного чоловіка, який за неповних 2 роки «позичив» у громадянки Ізраїлю 35 200 доларів США, пообіцявши згодом повернути борг та одружитися з нею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі