Події

На вулиці Шевченка житомиряни допомогли поліції затримати крадіїв, які у багатоповерхівці демонтували кабелі зв’язку

9 June 2017, 11:50

Двох молодиків, які демонтували та викрали з горища житомирської багатоповерхівки кабелі інтернет-мережі та телефонного зв’язку, було затримано серед білого дня 8 червня. Нині поліцейські перевіряють їх на причетність до інших аналогічних злочинів в обласному центрі та нагадують житомирянам про необхідність вжиття заходів щодо попередження подібних випадків.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Демонтаж і викрадення кабелів зв’язку з горищ багатоповерхівок набули популярності у шукачів дармової наживи з низки причин. У першу чергу, це відсутність надійних засобів захисту об’єктів, де розміщені такі кабелі, а значить і порівняно легкий доступ до них сторонніх осіб, які в подальшому обпалюють викрадене і таким чином добувають дріт кольорового металу. Утім, поліцейські відповідно реагують на усі повідомлення про викрадення кабелів і вживають заходів, аби такі злочини не лишалися безкарними», - коментує загальну ситуацію начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

8 червня дуету ймовірних зловмисників не поталанило. Сигналізація на горищі багатоквартирного будинку, куди вони пробралися, і пильність місцевих мешканців щодо чужинців у під’їзді спрацювали проти них.

На місце події оперативно прибули працівники поліції та зв’язківці. Жителі багатоповерхівки не дозволили чоловікам зникнути, чим допомогли поліцейським у затриманні.

Під час огляду на горищі виявилися по-варварськи обрізані і викрадені загалом 35 м кабелів зв’язку. Сума збитку склала близько 2 тисяч гривень.

«Обох підозрюваних, раніше судимих житомирян віком 31-го та 32-х років, було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У рамках розпочатого за ч.2 ст. 185 (Крадіжка) ККУ досудового розслідування чоловіки перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів у м. Житомирі», - повідомив Михайло Сорока.

Слід зазначити, що від протиправних дій затриманих постраждали й мешканці будинку, залишившись без телефонного зв’язку та інтернет-мережі. За словами представників місцевої філії ПАТ «Укртелеком», відновлення кабелів – справа затратна і, як правило, займає період до 5 днів, за які користувачі так чи інакше мають сплачувати абонентську плату.

У прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області Житомир.info уточнили, що злодіїв спіймали по вулиці Шевченка.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня у Коростенському районі Житомирської області поліцейські затримали «на гарячому» крадія, який ледь не лишив частину району без мобільного зв'язку.

Фото ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі