Події

За два тижні в Житомирській області притягнули до відповідальності понад 250 сімейних дебоширів, - поліція

9 June 2017, 12:05

Упродовж двох тижнів травня-червня 2017 року в Житомирській області до відповідальності притягнули понад 250 сімейних дебоширів та винесли майже 150 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства.

Про це 9 червня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«Працівники поліції спільно з представниками соціальних служб, психологами, медиками та іншими фахівцями активізували заходи із запобігання насильству в сім’ї та злочинам на побутовому ґрунті. Для надання допомоги потерпілим родинам  упродовж двох тижнів травня-червня до відповідальності притягнуто понад 250 сімейних дебоширів, винесено майже 150 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства та захисних приписів», - інформує поліція.

Поліцейські підрозділів превентивної діяльності працювали з цільовими групами громадян, які стикаються у житті з сімейним насильством, та відвідували за місцем проживання полісян, які перебувають на обліку у зв’язку зі схильністю до вчинення насильства по відношенню до своїх рідних.

«Загалом за період проведення операції, з 24 травня по 7 червня, до поліції області надійшло 287 заяв, повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з насильством у сім’ї. За результатами проведених перевірок у 5 випадках виявлено ознаки злочинів, а відтак розпочато відповідні досудові розслідування. Решту винуватців, а їх 252, було притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 173-2  (Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми) КУпАП. Покаранням, відповідно до законодавства, їм стануть громадські роботи або адміністративний арешт», - повідомляє відділ комунікації.

«На жаль, у понад третині випадків учасниками сімейних розбірок ставали неповнолітні. Такі родини беруться під особливий контроль, з ними працюють соціальні працівники, у разі потреби дітей тимчасово вилучають з родин або ж взагалі вирішується питання про позбавлення дорослих батьківських прав», - цитує прес-служба заступника начальника ГУНП в Житомирській області Артема Лисогора.

Серед заходів впливу на осіб, які неодноразово вчиняють насильство у сім’ї, називають  винесення захисного припису та направлення їх на проходження корекційних програм. За 2 тижні останніх поліцейськими за погодженням з прокуратурою було винесено 12 таких актів, відповідно до яких агресорам заборонялося вчиняти певні дії стосовно жертви насильства: телефонувати їй, спілкуватись, отримувати інформацію про її місце перебування тощо.

За цей же час на облік поставлено 115 сімейних дебоширів, з них – 106 чоловіків та 9 жінок.

Поліцейські нагадують, що будь-хто з громадян, у будь-якому віці має право звернутися по допомогу у разі вчинення відносно них насильства. З родинами у такому разі працюють не тільки працівники поліції, а й представники відділів у справах сім’ї, молоді та спорту та служби у справах дітей, які допомагають знайти вихід з кризової ситуації, навчають методам розв’язання конфліктів без застосування насилля.

Нагадаємо, у Житомирі є телефони для допомоги потенційним самогубцям, психічно хворим та жертвам насилля.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017-го начальник управління патрульної поліції у Житомирі Департаменту патрульної поліції Олександр Гуменюк розповідав журналістам, що в Житомирі зросла кількість звернень, які пов’язані із насильством в сім’ї. За тиждень до того сімейний дебошир поскаржився на поліцейських Народицького відділення, які «заспокоювали» його гумовими кийками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі