Влада

Уряд затвердив 111 проектів, що фінансуватимуться ДФРР у 2017 році, три з них - у Житомирській області

10 June 2017, 09:29

 7 червня 2017 року під час засідання Кабінету Міністрів України затверджено перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Казначейства станом на 01.01.2017 за бюджетною програмою «Державний фонд регіонального розвитку».

Йдеться на Урядовому порталі.

До розпорядження КМУ включені інвестиційні проекти на загальну суму 765 957,9 тис. грн, що були надані на розгляд Комісії, утвореної Мінрегіоном для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Донецькою, Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Івано-Франківською, Полтавською, Рівненською, Сумською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Хмельницькою, Черкаською, Чернівецькою, Чернігівською обласними та Київською міською держадміністраціями.

У проекті розпорядження Уряду зазначено:

Найменування регіону

Обсяг фінансування, найменування інвестиційної програми (проекту регіонального розвитку)

Житомирська область

Усього – 27128,733 тис.грн. (загальний фонд), у тому числі:

4550,838 тис. (загальний фонд) – центральний стадіон, м.Житомир – реконструкція західної трибуни

13993,428 тис. (загальний фонд) – центральний стадіон по вул.Фещенка-Чопівського, 18, у м.Житомирі – реконструкція футбольного поля та благоустрій території,

4969,515 тис. (загальний фонд) – нежитлова будівля (пам’ятка історії) по вул. Європейській ,21, у м.Бердичеві – реставраційно-ремонтні роботи з відновлення театру,

3614,952 тис. (загальний фонд) – Володарсько-Волинська (Хорошівська) гімназія по вул. Гвардійців Кантемирівців, 4, смт Володарськ-Волинський - реконструкція

Стадіон у Житомирі

Театр у Бердичеві

Гімназія у Хорошеві

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА Ігор Гундич писав, що перевірив, чи ведуть роботи у вихідні на стадіоні. Дав доручення пришвидшитися та пильніше слідкувати за якістю. Стадіон «Полісся» в Житомирі не має бути зроблений у такому стилі і так похабно, як манеж.

Житомирські губернатори обіцяють реконструювати центральний стадіон з 2005 року. Оновлений легкоатлетичний манеж губернатор Сергій Рижук урочисто відкрив у грудні 2013 року. У серпні 2014 року Сергій Машковський провів на стадіоні робочу нараду: обіцяв звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки даного об’єкту та покарати винних у службовому недбальстві. Тоді ж мова йшла про те, що для убезпечення відремонтованого легкоатлетичного манежу від підтікання та руйнування треба зробити ремонт трибуни, який обійдеться обласному бюджету в 3 млн грн. Колишній голова Житомирської обласної ради Віталій Француз говорив, що за виконані роботи на стадіоні треба заплатити з бюджету ще 4,5 мільйони гривень.

24 вересня 2015 року Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час перебування у Житомирі пообіцяв допомогти у реконструкції центрального стадіону «Полісся».

У лютому 2016 року Сергій Машковський обіцяв зробити «все можливе, щоб Житомир мав стадіон європейського зразка». У серпні минулого року в Житомирській ОДА показали, як виглядатиме стадіон «Полісся» після реконструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі