Події

Біля вокзалу в Житомирі поліція затримала чоловіка і вилучила зброю

16 June 2017, 17:50

16 червня у Житомирі близько 16.00 на вулиці Вокзальній поліція вдягнула кайданки та чоловіка та вилучила автомат.

На місці події власник зброї Євген Власюк пояснив журналістам Житомир.info, що він з двома товаришами їхав на автомобілі, коли їх зупинили люди у цивільному, які витягнули з машини водії та наділи на нього кайданки, а зброю вилучили.

«Я являюсь власником офіційно зареєстрованої зброї, яку зараз експерти та слідчо-оперативна група досліджують. Рухались в транспортному засобі з двома товаришами, яких звати Денис та Дмитро, з невідомого транспортного засобу Lanos вискочили люди в цивільному. Позиціонуючи себе працівниками правоохоронних органів, вони витягнули мого товариша, ось він в кайданках стоїть, він знаходився за кермом даного транспортного засобу. При мені зберігалася моя зброя, ось вона знаходиться в чохлі, зараз її оглядає експерт. Витягнули мого товариша, витягнули мою зброю, почали казати, що зброя в нього незаконна. В мене є всі дозвільні документи на цю зброю, це карабін Colt М4, конкретно на цю модель у мене є дозвільні документи згідно чинного законодавства. Зберігається та перевозиться вона згідно 622-го наказу Міністерства внутрішніх справ. Я являюсь добропорядним громадянином і на даний момент я не можу довести, що я являюся власником зброї, оскільки доступу до зброї нема», - розповів Євген Власюк.

Працівники Житомирського відділу поліції, які знаходилися на місці події, від коментарів відмовилися і порадили звертатися в прес-центр.

«Звертайтесь до прес-центру, всі пояснення, всі факти, які зараз тут проходять, вам всі там повідомлять. А поки ми проводимо слідчі дії і я дуже просив би вас не заважати», - сказав заступник начальника кримінальної поліції міськвідділу поліції Андрій Врублевський.

В прес-службі головного управління Нацполіції в Житомирській області повідомили, чому затримали чоловіків.

«Під час проведення санкціонованих обшуків на пунктах прийому металобрухту поліцейський помітив, як неподалік один чоловік передає іншому предмет, схожий на зброю. Поліцейські миттєво зреагували на цю ситуацію та наразі з’ясовують всі обставини», - розповіла працівник прес-служби ГУНП Ольга Номерчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі