Влада

Житомирські прикордонники нагадують збирачам ягід та грибів про штрафи

17 June 2017, 09:43

З початком збору дикоросів (ягід та грибів) органи прикордонної служби застерігають бути уважними з метою недопущення незаконного перетину державного кордону України, адже особи що вчинять правопорушення будуть нести відповідальність відповідно до законодавства України та Республіки Білорусь.

Про це інформує прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«Лише за минулий сезон збору дикоросів прикордонниками Житомирського прикордонного загону було в 187 випадках повернуто від державного кордону 1399 осіб та в 19 випадках притягнуто до адміністративної відповідальності 52 особи. 7 громадян України були затриманні та притягнуті до відповідальності, за порушення державного кордону, співробітниками прикордонної служби Республіки Білорусь», - повідомляють прикордонники.

Державна прикордонна служба нагадує, що відповідно українського законодавства за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України наступає адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку потягом року було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 - 8500 грн.).

Відповідно до законодавства Республіки Білорусь за порушення державного кордону наступає, як адміністративна так і кримінальна відповідальність. 

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області затвердили нові ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань і заготівлі другорядних лісових матеріалів, рішення було прийняте на сесії облради 25 травня 2017 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі