Місто

Чи звикли житомиряни та водії до перенесених зупинок на Київській. Фоторепортаж

19 June 2017, 15:34

У Житомирі з 1 червня перенесли дві зупинки по вулиці Київській: тепер тролейбуси, які рухаються в бік майдану, мають зупинятися біля книжкового магазину «Знання», а в зворотному напрямку – на біля «Укртелекому», вул.Київській, 20, та на Київській,8. Остання зупинка також діє для маршрутних автобусів.

Житомир.info вирішив перевірити, чи звикли вже житомиряни та водії до нових зупинок.

На колишній зупинці біля кінотеатру «Україна» безлюдно, тут не чекають на транспорт і він не зупиняється. За 20 хвилин очікування не спинився жоден тролейбус, а до фотокореспондента підійшло кілька людей, щоб повідомити, що чекати на транспорт тут не варто, бо зупинку перенесли.

Навпроти, на екс-зупинці біля Михайлівського собору ситуація зовсім інша. Хоча тут висить оголошення про перенесення зупинки, люди все ж час від часу чекають на маршрутки. І дехто з водіїв таки спиняється або пригальмовує. Проте, коли водії бачать людину з фотокамерою, то відразу їдуть далі. Люди, які чекали транспорт, обурюються, але все ж ідуть на діючі зупинки.

На зупинці по Київській, 8 зупиняються і маршрутки , і тролейбуси, саме так, як і було передбачено.

Зупинка на Київській, 20 – лише для тролейбусів, але й маршрутки (переважно приміські) тут зупиняються вельми охоче.

 

На Київській, 17 теж мали б зупинятися лише тролейбуси, але і деякі маршрутки також зупиняються, якщо люди махають їм рукою.

Як повідомляв Житомир.info, крім перенесення зупинок міська влада також скасувала нерегульований пішохідний перехід навпроти кінотеатру «Україна». 

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі