Події

Поліція затримала двох чоловіків, які півроку обкрадали квартири в містах Житомирської області

23 June 2017, 12:34

 22 червня на одній з околиць Житомира поліцейські з безпеки дорожнього руху зупинили автомобіль, в якому знаходилось двоє чоловіків. За інформацією розшуківців, вони щойно обікрали квартиру у м. Бердичеві. У ході огляду авто були вилучені гаджети, комп’ютер та гроші, винесені з чужого житла.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«Близько 12.00 на в’їзді до м. Житомира зі сторони Бердичева поліцейські затримали ВАЗівку, в якій знаходились водій та пасажир. За наявною в оперативників інформацією, чоловіки повертались із щойно вчиненої квартирної крадіжки, тож зупинка їх авто не була випадковою», - інформують поліцейські

Під час огляду їх транспортного засобу працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції вилучили 1,5 тисячі гривень, комп’ютер, планшет, мобільні телефони та відмички. Також було виявлено колекцію чоловічих парфумів, зібрану, певно, з обікрадених будинків.

«Наявність специфічних інструментів для відкриття замків та власне речі із чужої оселі підтверджують наші підозри щодо причетності чоловіків до крадіжки. Над викриттям цих осіб ми працювали упродовж певного періоду, провівши комплекс слідчо-розшукових заходів», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Відтак у поліцейських є підстави вважати, що затриманими скоєно щонайменше з десяток квартирних крадіжок у містах Бердичеві, Новограді-Волинському, Коростишеві, Хорошеві та Житомирі.

«Орієнтувались вони, як засвідчив аналіз учинених злочинів, на квартири з сучасними металевими дверима низькопробного виробництва, де, зазвичай, встановлені дешеві та неякісні замки. Їх відкриття займало до 30 секунд», - продовжив Михайло Сорока.

«Заява про останню крадіжку із квартири надійшла майже одночасно із затриманням чоловіків. 32-річний бердичівлянин, повернувшись додому, виявив зламаний замок у дверях та відсутність грошей і вартісної техніки на загальну суму близько 13 тисяч гривень. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікам, один з яких є 42-річним жителем обласного центру, а інший - 36-річним вихідцем з Донецької області, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років», - зазначили у поліції.

Як повідомила керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко, за інформацією оперативників, чоловіки до півроку займались крадіжками з квартир жителів Житомирщини. 

Фото ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі