Місто

Ранок 27 червня у Житомирській міськраді: близько 80 поліцейських, люди у формі та скасована сесія

27 June 2017, 11:48

Декілька десятків людей у військовій формі та в цивільному зібралися вранці 27 червня біля входу до Житомирської міської ради, де мала відбутися чергова сесія.

Активісти розповіли, що прийшли, бо мають претензії до роботи міського голови, які хотіли висловити на сесії, втім дізналися, що сесія скасована.

«У Житомирі наразі йде конкретно узурпація органів влади паном Сухомлиним. Ми на сесію прийшли для того, щоб сказати, щоб він звітувався, і ми будемо вимагати відставки мера. Мене це особисто цікавить: чому не буде сесії. Це є величезне порушення», - розповів голова ВГО «Блок патріотичних сил» Володимир Колодзінський.

Водночас біля міської ради та всередині приміщення спостерігалася велика кількість правоохоронців.

«Поліція тут, тому що сьогодні мала відбутися сесія міської  ради. Ми, як правоохоронний орган, зобов’язані забезпечити підтримання громадського порядку навколо міськради. Але враховуючи ту інформацію, яка надійшла про те, що має зібратися велика кількість представників різних громадських організацій, з тими чи іншими вимогами, було очікування про те, що приїдуть підтримати наших активістів представники інших міст України. Було прийняте рішення підсилити забезпечення громадського порядку більшою кількістю особового складу. Приблизно близько 80 чоловік. Як тільки люди розійдуться, особовий склад поліції підсилення зніме і буде далі виконувати свої службові обов’язки», - розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Чому пленарне засідання не відбулося журналістам розповів голова фракції БПП в міській раді Юрій Мойсеєв.

«Сьогодні у нас планувалася сесія міської ради, але сесія сьогодні не відбудеться. Вчора у нас була погоджувальна рада, кворум депутатів був на межі, сьогодні підтвердилось, що кворуму нема. Плюс міський голова поїхав у Київ для того, щоб провести перемовини з Міністерством фінансів, з Міністерством охорони здоров’я щодо коштів для медиків наших по заробітній платі. Ви знаєте, що нам на червень не вистачає 20 млн грн для медпрацівників. Тому міський голова сьогодні терміново поїхав у Київ. Сьогодні повинно бути нове розпорядження про скликання нової сесії. Дійсно, літом у нас завжди є проблеми з кворумом, це і червень, і липень, і серпень, багато депутатів у відпустках. Будемо старатися вибирати той час, коли депутати будуть на місці», - сказав Юрій Мойсеєв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі