Події

У Житомирі з приміщення фірми, яка належить родині нардепа Розенблата, евакуювали людей та викликали саперів

27 June 2017, 11:55

У Житомирі по вулиці Івана Сльоти (до перейменування - Бородія) 27 червня охоронники фірми, яка належить родині народного депутата Борислава Розенблата, знайшли підозрілий предмет.

Про це у коментарі Житомир.info розповіла помічник нардепа Юлія Чепюк.

«Щоранку у нас охоронники роблять огляд приміщення, кабінетів, і сьогодні знайшли підозрілий предмет. Викликали поліцію. Копи подивилися цей предмет і сказали всім евакуюватися з офісів. Потім викликали саперів, слідчо-оперативну групу та кілька патрулів приїхало та швидка допомога з пожежними», - сказала Юлія Чепюк.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 20 червня детективи НАБУ та прокури САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі енпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи. 26 червня у коментарі Житомир.info Розенблат назвав керівників НАБУ та САП «злочинцями» і сказав, що хоче посадити спецагента за провокацію хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі