Події

У «бурштиновому районі» правоохоронці Житомирської області затримали групу копачів та вилучили обладнання

29 June 2017, 15:16

28 червня працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з місцевими поліцейськими припинили спробу трьох копачів-нелегалів видобувати сонячне каміння в Олевському районі. Розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 8 години ранку у лісовому масиві неподалік с. Шебедихи рейдувальники натрапили на облаштовану копальню та групу чоловіків, які активно там працювали у пошуках бурштину. На місце події прибула слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції, працівники якої задокументували незаконну старательську діяльність. Затриманими на місці події виявилися троє жителів сусіднього Лугинського району віком від 22 до 40 років», - інформують у поліції.

З копальні, окрім автомобіля УАЗ, поліцейські вилучили ще й устаткування для видобутку сонячного каменю: мотопомпу, бензиновий генератор, дренажний насос, пристрій для буріння, пожежні рукави тощо.

«У рамках розпочатого за ст.15 (Замах на злочин) ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Кримінальним кодексом за порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст. 240) передбачено покарання від значного штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років», - повідомили поліцейські.

Фото з ГУНП у Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня близько 11.00 патруль нацгвардійців виявив та затримав групу осіб у селі Обище Олевського району Житомирської області, які займалися видобутком бурштину.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі