Економіка

Житомирське ТТУ заплатить 7 млн грн авансу за електроенергію, щоб врятувати водоканал від відключення

30 June 2017, 10:55

Житомирське ТТУ заплатить 7 млн грн авансу за електроенергію, щоб врятувати і не допустити відключення водоканалу від електропостачання.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засідання міськвиконкому 30 червня.

«Всі ви знаєте, що у нас 27 числа не відбулася чергова сесія міської ради, на яку, в тому числі, було винесене питання про поповнення статутного фонду КП «Житомирводоканал» для оплати за електричну енергію. Всі ви знаєте, що у нас тариф 100% не покривається і ми щоквартально, за домовленістю з обленерго повинні закривати в сумі близько 9 мільйонів гривень (заборгованість). Ми отримали попередження з Житомирського РЕМу про можливість припинення електропостачання третього підйому насосних станцій водоканалу починаючи з 30.06. Щоб унеможливити цю ситуацію і унеможливити відключення по місту, навіть якісь «віялові» чи тимчасові, у нас є можливість ці кошти наблизити по комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», шляхом сплати авансу за електричну енергію. Ви ж розумієте, облнерего працює з енергоринком, вони цю електроенергію купляють в певному об’ємі і їм вкрай важливо закрити загальний об’єм по Житомирській міській раді. Облнерего буде мати загальний баланс на квартал надходжень від міської ради такий, як потрібно», - пояснив заступник мера Олександр Фещенко.

Він також повідомив, що питання погашення боргу за електроенергію розглядала депутатська комісія з питань бюджету.

«Водоканал зараз своїми обіговими коштами знаходить 2 мільйони і є рекомендація бюджетної комісії, яка розглянула це питання і рекомендувала виконавчому комітету надати дозвіл здійснити попередню оплату за електроенергію в сумі 7 мільйонів гривень в межах 2017 бюджетного року комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради. Є пропозиція надати дозвіл», - повідомив Фещенко.

Члени виконкому внесли пропозицію додати в проект рішення пункт про те, що питання стосовно коштів має розглянути міська рада.

«При необхідності затвердити на сесії, винести на розгляд сесії», - озвучив доповнення заступник мера.

Всі 13 присутніх членів виконкому підтримали цю пропозицію і проголосували за проект рішення «в цілому» (всього у складі міськвиконкому 25 осіб).

Нагадаємо, позачергове засідання міськвиконкому почалося з хвилини мовчання.

Як повідомляв Житомир.info, за місяць КП «Житомирводоканал» збільшило борг за спожиту електроенергію на 6 млн 165,1 тис. грн: станом на 1 червня цього року заборгованість становила 26 млн 667,3 тис.грн. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі