Місто

Влада Житомира планує виготовити документацію щодо облаштування майданчиків для вигулу собак

3 July 2017, 09:28

 На даний час управлінням комунального господарства Житомирської міської ради планується розробити проект рішення в якому буде заплановано виконання заходу щодо виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування майданчиків по вигулу собак, на суму 50 тис. грн.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Олександра Фещенка на петицію «Зобов'язати хазяїв домашніх тварин (собак) прибирати за їх випорожненнями на вулиці».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Леоніда Вікторовича Євгенєва була опублікована на сайті Житомирської міськради 9 березня 2017 року, і ввечері 11 квітня отримала необхідну кількість голосів.

«Шановні громадяни, я не розумію, чому таке питання не встало раніше. У нас багато місць, де вигул домашніх тварин заборонено, але на це, власники цих самих тварин, не звертають жодної уваги, а на зауваження ще й посилають куди подалі. Чому заборона є, а відповідальності за недотримання вимог нема? Але якщо ти вже гуляєшь зі своєю твариною, то будь люб'язний прибрати за нею. Я пропоную затвердити штрафні санкції, або виправні роботи, для таких власників тварин, що не прибирають за ними. Бо, подивитесь навкруги, скрізь «наважено»», - йдеться у тексті петиції.

«Розглянувши петицію від 08.03.2017 №2017-560 стосовно зобов’язання мешканців міста прибирати екскременти за домашніми тваринами, повідомляємо наступне. Пунктом 6.16.2 Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі (далі – Правила) передбачено, що підприємства, установи, організації, фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, громадяни - власники собак, котів і інших тварин зобов'язані суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і правил їх утримання при умові обов'язкового забезпечення безпеки людей.

Пунктом 6.17.7 Правил визначено, що власники або утримувачі собак, котів та інших тварин зобов'язанні не допускати, щоб собаки, коти забруднювали квартири, сходові площадки та інші місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях. У пункті 6.13.1 зазначено, що на об'єктах благоустрою забороняється тримати худобу, свійську птицю, тварин, вигулювати та дресирувати їх у не відведених для цього місцях, залишати на об'єктах благоустрою та їх елементах екскременти тварин. Інформуємо, що відповідно до п. 6.23.1 Правил, повноваження та контроль у сфері поводження з домашніми та іншими тваринами надано житловим організаціям незалежно від форм власності та підпорядкування тваринами. Також необхідно зауважити, що Правилами передбачено, що органи внутрішніх справ (патрульно-постова служба та дільничні інспектори міліції) здійснюють нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях та вживають відповідних заходів у разі порушення законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин.

Враховуючи вищезазначене, виконавчим комітетом міської ради підготовлено та направлено до житлово-експлуатаційних підприємств, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради та Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області (поліція) листи з проханням активізувати роз’яснювальну роботу з власниками домашніх тварин та при необхідності вживати до них заходів адміністративного впливу. Разом з тим повідомляємо, що, на даний час, управлінням комунального господарства міської ради планується розробити проект рішення Житомирської міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2015 №38 «Про затвердження Програми благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016-2018 роки», в якому буде заплановано виконання заходу щодо виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування майданчиків по вигулу собак, на суму 50 тис. грн», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2016 року заступник мера Олександр Фещенко інформував, що у Житомирі є лише два місця, які спеціально облаштовані для вигулу тварин. Також минулого року Житомирі хотіли затвердити правила утримання домашніх собак та котів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі