Місто

У Житомирі ще не розпочали проектування скляного ковпака над підземеллям на Великій Бердичівській, - Блажиєвський

3 July 2017, 10:58

Влада не відмовляється від ідеї скляного ковпака над підземеллям навпроти Житомирського автодорожнього коледжу на вул. Великій Бердичівській, але ескізний проект накриття ще ніхто не розробляє.

Про це йдеться у відповіді департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради від 19 червня 2017 року на журналістський запит Житомир.info стосовно подальшої долі підземелля, навколо якого вже повним ходом укладають бруківку.

Наших кореспондентів цікавило, хто є розробником ескізного проекту з виготовлення скляного накриття над підземелля, на розробку якого депутати виділили 10 тисяч гривень на сесії 9 березня 2017 року, та чи проводяться вже якісь роботи стосовно накриття.

У відповіді за підписом директора департаменту Ігоря Блажиєвського йдеться, що коштина виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту, благоустрою території, проведення археологічних досліджень за адресою вул. В. Бердичівська, 3 (виготовлення проектно-кошторисної документації) в розмірі 10 тисяч гривень дійсно передбачені.  

«Відповідно до «Положення про ескізний архітектурний проект», який затверджено наказом Держбуду України від 23.10.91, виготовленню проектно-кошторисної документації передує розробка ескізного проекту, який є обов’язковим при проектуванні в межах охоронних зон пам’яток культурної спадщини та в історичній забудові міста. Ескізний проект після погодження та затвердження з місцевим органом містобудування та архітектури є основою для подальшої розробки проектно-кошторисної документації. На даний час договір на виконання ескізного проекту із виготовлення скляного накриття підземелля по вул. В. Бердичівська, 3 департаментом містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради не укладався (виділено редакцією)», - йдеться у відповіді департаменту містобудування та земельних відносин.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття.

Як повідомляв Житомир.info, підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. Ігор Блажиєвський призначений директором департаменту містобудування та земельних відносин міської ради 18 травня 2017 року.

Підземелля станом на 3 липня 2017 року:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі